Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen maakten valse start en lieten kansen onbenut tegen Blauw Wit

Zwolle – Zondag 19 januari stond er een uitwedstrijd op het programma voor het herenteam van Zwolle. Ze mochten het opnemen tegen het team van Blauw Wit wat op een 7e positie stond voorafgaand aan het duel. Het vorige duel was winnend afgesloten, maar de heren wisten dat het geen gemakkelijke pot zou worden.

Voorafgaand

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de gevaarlijke spelers nog even benadrukt en hoe de heren die het beste onschadelijk konden maken. Deze wedstrijd zou vooral defensief gewonnen moeten worden en met die boodschap gingen de heren het veld op. In het begin van de wedstrijd was het nog heel erg zoeken voor de Zwollenaren, die door wat miscommunicaties in de aanval de kansen onbenut lieten.

De tegenstander lukte dit beter, waardoor er door Zwolle met een valse start begonnen werd (7-2). Zwolle kwam gedurende helft steeds beter in de wedstrijd, maar nog steeds hadden de heren het moeilijk tegen Blauw Wit. De rust werd dan ook met een 12-8 achterstand in gegaan en er was nog aardig wat werk aan de winkel. De teams waren in de tweede helft beter aan elkaar gewaagd. En door een paar goede doelpunten van topscorer van de wedstrijd Igor Klomp konden de heren bijblijven in de tweede helft.

Na zo’n 10 minuten begon de Zwolse verdediging pas echt goed te staan. De hoek van Blauw Wit werd vastgezet en verdedigd door Roy Postema, die zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde wegens een komende knieoperatie, waardoor Blauw Wit veel moeite kreeg met druk genereren. In het team kwam er daardoor aanvallend ook meer vertrouwen en werd het gat nog gedicht tot 23-21. Helaas werd Zwolle richting het einde weer slordiger en is de einduitslag dan ook 25-21 geworden in het voordeel van Blauw Wit.