Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalheren wisten een slecht begin tegen Ha-STU toch om te buigen naar een goed einde

Zwolle – Zondag 17 november moesten de heren van Travelbags/HV Zwolle het opnemen tegen de studentenclub Ha-Stu. Ze hadden elkaar in de voorbereiding ook al eens getroffen, Zwolle had deze vrij gemakkelijk gewonnen, maar nu zou het er natuurlijk echt om gaan. Zwolle deed het erg goed tot nu toe waar Ha-Stu iets meer moeite had in de competitie. Ze hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld en dus waren de verwachtingen hoog bij Zwolle.

Deze sfeer was ook te merken in de kleedkamer en er werd vooral gekeken naar het resultaat wat Havana speelde tegen Ha-Stu. Die hadden een vrij ruime zege geboekt en dus moesten de heren van Zwolle volgen met een soortgelijk resultaat. Er was natuurlijk weinig informatie over de tegenstander bekend, behalve dat het niet persé goed georganiseerd was.

De wedstrijd begon en er was gelijk te merken dat Ha-Stu gegroeid was sinds de wedstrijd in de voorbereiding. Ze waren nog steeds wat chaotisch, maar het was een iets georganiseerde chaos. De spelers op zich waren individueel ook vrij goed en Zwolle begon matig tot slecht aan de wedstrijd. Ha-Stu had een voorsprong te pakken en hun verdediging stond ook behoorlijk goed. Wat vooral opviel is dat ze een vrij offensieve verdediging hadden, waar Zwolle echt moeite mee had in het begin van de wedstrijd. Aanvallen werden slecht afgemaakt door Zwolle en pas richting het einde van de eerste helft werd er een beetje ritme gevonden. De achterstand werd omgedraaid en er werd gerust met een stand van “maar” 12-10.

In de rust benadrukte coach Peter Born vooral de slordigheid. In de aanval moest er wat gecontroleerd opgebouwd worden en in de verdediging moest de communicatie vooral beter. De tweede helft begon gelukkig beter dan hoe Zwolle de eerste helft begonnen was. Er werd sneller rond gespeeld en de vrije man werd op de cirkel en in de hoek steeds beter gevonden. Jordy Hendriks scoorde van deze posities aan aantal belangrijke goals, waardoor de voorsprong iets groter werd. Halverwege kwam Zwolle weer in een dipje te zitten. Aanvallen gingen weer wat stroever en de verdediging stond ook minder goed. Er werden wat wissels doorgevoerd en de machine begon weer beter te lopen. De gezakte moraal werd weer wat opgekrikt door een paar mooie doelpunten via de hoek van Eiko Saathoff. Ook werden er eindelijk wat meer break-outs goed uitgespeeld en met name cirkel Igor Klomp wist hier gretig gebruik van te maken. Al met al was het niet de schoonste of mooiste wedstrijd van Zwolle, maar de overwinning werd wel over de lijn getrokken. Eindstand: 29-23.

Aanstaande zaterdagavond mogen de Zwolse heren naar het pittoreske Heeten. Daar treden ze om 20:15 uur aan in Sporthal Heeten, tegen het altijd lastige eerste herenteam van Plus Severijn/Heeten.