Nieuws uit ZwolleSport

Topsport bij de wederom uitverkochte PP Thorrun 2020 koude editie!

Zwolle – Ook dit jaar is de PP Thorrun in Zwolle weer uitverkocht. Op 9 februari zullen park de Wezenlanden en sportpark Marslanden omgetoverd zijn tot een waar sportfestijn waar ongeveer 1100 deelnemers, van jong tot oud, zich kunnen uitleven in de 9 of 5 km categorieen.

Nieuw dit jaar is de wedstrijd voor de Nederlandse competitie van de Survivalrun Bond Nederland. Deze wedstrijd voor de Korte Survivalrun klasse (KSR), zal bestaan uit een 9 kilometer lang parcours die vertrekt vanaf het terrein van Thor Zwolle, en vervolgens door Sportpark de Marslanden en langs de Nooterhof gaat om uiteindelijk in park de Wezenlanden uit te komen. Daarna keren de deelnemers weer terug naar de thuisbasis van Thor Zwolle. In totaal zullen er zo’n 55 hindernissen op deze route liggen.

Het parcours is erg compact en daardoor goed te volgen voor toeschouwers, vanaf het Thor Zwolle staan er bordjes uit om de beste fietsroute aan te geven.

PP Thorrun wordt duurzamer

In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor klimaatverandering en duurzaamheid en dat is ook ons niet ontgaan, we zijn elk jaar bezig om de Thorrun duurzamer te maken. Om zo de ecologische voetafdruk van onze run elk jaar te verminderen. We hebben daar al heel veel ideeën voor, maar zullen ook elk jaar stappen moeten maken.

Een van de hot topics in de survivalrunwereld zijn de polyester shirts die elke organisatie elk jaar aanschaft voor de deelnemers, ook bij ons gaan er ruim 1000 shirts per jaar door heen. Dat is een enorme bult plastic, en om dat te verminderen hebben wij besloten dat we vanaf dit jaar de shirts zoveel mogelijk te recyclen. Na de wedstrijd zullen er zoveel mogelijk shirts naar een fabriek in Frankrijk gaan zodat deze gerecycled kunnen worden. Deze shirts kunnen worden ingeleverd bij de start/finish hier komen speciale bakken voor!

Gerelateerde artikelen

Back to top button