EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Toeristenbelasting Overijssel stijgt met 6,3% in 2022

Zwolle – Het tarief voor toeristenbelasting in Zwolle bedraagt€ 2,00 per overnachting in het reguliere tarief en
€ 1,00 per overnachting voor het campingtarief. In 2021 is het voor het laatst met 15 cent verhoogd voor campings en met 50 cent voor overige accomodaties.

Voor een overnachting in een Overijssels hotel betaalt men in 2022 6,3% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Deze stijging is hoger dan het landelijk gemiddelde van 5,2%. Het gemiddelde tarief bedraagt in Overijssel dit jaar € 1,36 per persoon, per nacht. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Grootste stijging in Oldenzaal

In 11 van de 25 Overijsselse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Oldenzaal werd het tarief meer dan verdubbeld: van € 0,71 naar € 1,60 per persoon, per nacht (+125,4%).

Enschede staat echter nog altijd bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Overijssel. De toeristenbelasting bedraagt hier € 2,75.

Borne is de enige gemeente in de provincie waar dit jaar geen toeristenbelasting wordt geïnd. In Rijssen-Holten wordt van alle Overijsselse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (€ 0,80).

Relatief lage toeristenbelasting in Overijssel

Ondanks dat de toeristenbelasting in Overijssel dit jaar harder steeg dan het landelijk gemiddelde van 5,2%, zijn toeristen relatief weinig geld kwijt aan belasting voor een overnachting in de provincie. In heel Nederland ligt het gemiddelde tarief namelijk 67 cent hoger.

In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld € 2,95 per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op € 11,29.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming?

Kijk dan op:

bungalowparkenoverzicht

Gerelateerde artikelen

Back to top button