Nieuws uit ZwolleSportVolleybal

Toekomst Coniche Topvolleybal Zwolle spannend en ongewis

Zwolle – Nu de reguliere competitie afgelopen is en Coniche Topvolleybal Zwolle zich opmaakt voor een drieluik in de degradatiepoule, is het tijd voor een tussenbalans. “Het zijn echt heel spannende weken, zowel op sportief, financieel en bestuurlijk vlak,” aldus speler Jelle Hilarius, die aangegeven heeft om na dit seizoen te stoppen als secretaris van het stichtingsbestuur.

“De combinatie tussen besturen, managen en spelen heeft te veel invloed op mijn spel. Ik wil mij meer richten op wat op het veld gebeurt. Ik merk dat het allemaal te veel ballast is. Als ik bijvoorbeeld een keer extra krachttraining wil doen, kan dat vaak niet, omdat ik nog werk en uiteindelijk geen tijd heb. Besturen kan ook nog heel lang als ik met volleybal stop. Dat is nog lang niet het geval. Sterker nog, ik wil sowieso eredivisie blijven spelen.”

Terug

Hilarius is niet de enige die bestuurlijk er een punt achter zet. Collega-speler Jan-Willem het Lam stopt straks als penningmeester en ook als speler is zijn toekomst onzeker. Hij wil zich wellicht meer richten op spelen of juist investeren in een rol als trainer of scout. Ook Gert van Driel voorzitter van het stichtingsbestuur, VC Zwolle en bestuurslid van Regio Zwolle Volleybal, houdt er na dit seizoen mee op. Hij treedt zelfs helemaal terug uit de volleybalwereld.

Zover is het nog niet. Beide spelers spelen eerst de play-offs om te voorkomen dat Coniche Topvolleybal Zwolle afdaalt naar de Topdivisie. Iets dat in april mogelijk een feit kan zijn. Tot die tijd spelen de Zwolse topvolleyballers twee keer tegen VoCASA uit Nijmegen en tweemaal is Advisie/SSS de opponent. De speeldata zijn donderdag 28 februari en de zaterdagen 9, 23 maart en 6 april. Het exacte speelschema wordt binnenkort bekend.

Volleybalbolwerk

Op de vraag wat er gebeurt met Coniche Topvolleybal als er sprake is van degradatie, antwoordt Hilarius: “Het zijn spannende tijden, we hebben de licentieaanvraag voor spelen in de eredivisie de afgelopen week wel weer ingediend. Als we het niet halen en in de Topdivisie gaan spelen, hoef je geen licentie meer te hebben. Dan beslist de moedervereniging. In dit geval VC Zwolle – wat te doen.”

“Het is ook allemaal afhankelijk van de financiën en hoe het verder bestuurlijk gaat, want er zijn echt wel nieuwe bestuursleden nodig. We hebben met zijn drieën afgesproken dat we kandidaten die bestuurslid willen worden, in ieder geval willen begeleiden. Ook sportief hebben we nog een klus te klaren. Op het veld, maar ook daarbuiten. De gesprekken over de toekomstplannen van de spelers moeten ook gevoerd worden. Al met al is het behoorlijk ongewis. We roepen iedereen dan ook op om het huidige Zwolse volleybalbolwerk verder op en uit te bouwen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button