KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Toegankelijk Zwolle geeft gastlessen op scholen

Zwolle – Een toegankelijke en inclusieve samenleving. Daarnaar streeft Toegankelijk Zwolle, een belangenbehartigersgroep van bijna veertig vrijwillige ervaringsdeskundigen. Om meer bewustwording te creëren rondom dit onderwerp bij jonge mensen, biedt Toegankelijk Zwolle in samenwerking met SportService Zwolle gastlessen aan op middelbare scholen en beroepsopleidingen. Tijdens de gastles heeft een ervaringsdeskundige uitleg over zijn of haar beperking en wat dit betekent in het dagelijks leven.

Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes en getoond welke apps ondersteunend zijn voor mensen met een beperking. Ook minder zichtbare beperkingen als autisme, laaggeletterdheid en dementie komen aan bod. Het is een interactieve les waarbij met diverse (hulp)middelen jongeren zelf kunnen ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan.

Onderdeel van de les is een sportles ‘aangepast sporten’. Dit zorgt ervoor dat deelnemers na afloop zich goed kunnen inleven in waar mensen met een beperking mee te maken hebben. De les bevat praktische tips en antwoorden op vragen als: Waar kun jij in jouw omgeving aanpassingen doen om voor meer inclusie te zorgen? Hoe ga je om met mensen met een beperking? Waarom moet je je fiets niet parkeren op geleidelijnen en hoe kun je hulp aanbieden aan iemand in een rolstoel? Natuurlijk is er ook veel ruimte voor het stellen van eigen vragen.

Bij belangstelling voor een gastles of workshop, neem contact op via info@toegankelijkzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button