EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tijdelijk onbetaald parkeren op koopzondag

Zwolle – Vorige week heeft de gemeenteraad de nieuwe regels voor de winkeltijden vastgesteld. Vanaf 1 augustus aanstaande mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. Daarmee worden de aangewezen koopzondagen afgeschaft. Dat heeft ook gevolgen voor het parkeren in de stad.

Burgemeester en wethouders zullen daarom dit najaar een nieuwe parkeerverordening aan de gemeenteraad voorleggen. Daarmee willen ze betaald parkeren op alle zondagen gaan invoeren. Nu is het nog zo dat bezoekers in de binnenstad niet hoeven te betalen als ze op zondag parkeren, behalve op de aangewezen koopzondagen. Op koopzondagen zijn regels nodig om het parkeren in goede banen te leiden en overlast in de binnenstad en schilwijken te voorkomen.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe winkeltijden op 1 augustus verdwijnen de aangewezen koopzondagen in Zwolle. Daarom moeten de gemeentelijke parkeerregels aangepast worden. Dat lukt niet meer voor 1 augustus, de gemeenteraad zal daarover pas na de zomer een besluit nemen.

Tijdelijk onbetaald parkeren op zondagen

Daarmee is er vanaf 1 augustus tijdelijk geen parkeerregulering op de zondagen. Bezoekers en bewoners van de binnenstad kunnen voorlopig iedere zondag gratis parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties, totdat de nieuwe parkeerregels van kracht worden, naar verwachting nog dit najaar. Tot die tijd kan – met of zonder parkeervergunning – op zondagen op alle daarvoor bestemde plaatsen geparkeerd worden, behalve op de parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen. Daar mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button