112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stenengooiers Hasselterweg aangehouden; 9 tot 15 jaar

Zwolle – Een groep jongens is woensdagmiddag aangehouden door de wijkagenten van Zwolle West, nadat ze stenen hadden gegooid naar auto’s op de Hasselterweg.  De jongens, in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, werden betrapt door alerte buurtbewoners die via een veilige buurtapp op de hoogte waren van het politieverzoek.

“Eind december en begin januari, ontvingen we meerdere meldingen van automobilisten, die stenen op hun auto gegooid kregen.”, melden de wijkagenten Zwolle West. De stenen werden van een brug gegooid ter hoogte van de  Strijbosstraat in Stadshagen. Met als gevolg kapotte voorruiten en deuken in de auto’s. “Levensgevaarlijk uiteraard!” stellen de wijkagenten.

“Om de heterdaadkracht te verhogen, hebben we de veilige buurtapp’s in laten schakelen van de omliggende straten. Dankzij bewoners die in deze app zitten en op de hoogte waren van ons verzoek, konden we vanmiddag 4 jongens op heterdaad aanhouden!”

Buurtbewoners zagen de jonge mannen in de leeftijd van 9, 11, 13 en 15 jaar op pad gaan met de stenen en hebben 112 gebeld. “Of deze 4 boefjes ook verantwoordelijk zijn voor de eerdere schades, wordt nog onderzocht.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button