Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Tiental PEC Zwolle ten onder in Almelo

PEC Zwolle heeft op bezoek bij Heracles Almelo met 2-0 verloren. De doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Thomas Bruns en Bryan Linssen. Aan Zwolse zijde kreeg Trent Sainsbury een rode kaart. ,,Dit was een vervelende middag”, baalde trainer Ron Jans.

Heracles Almelo was in het openingskwartier de gevaarlijkste van de twee. De Almeloërs, nog strijdend om de nacompetitie te ontlopen, kwamen al snel op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Thomas Bruns op doel gekopt. Warner Hahn redde knap, maar de rebound kon de Heraclied eenvoudig in het doel koppen. In het vervolg van de eerste helft kwam Zwolle wat beter in de wedstrijd. Thomas Lam en Trent Sainsbury probeerden het van afstand, zij vonden doelman Bram Castro op hun weg. Ook Jody Lukoki was gevaarlijk, maar hij schoot de bal in het zijnet. Aan de zijde van de thuisploeg was rechtsback Tim Breukers twee keer gevaarlijk, maar scoren deden de beide ploegen in de eerste helft niet meer. ,,In de eerste helft was ik niet tevreden, maar in de tweede helft ook niet”, vertelde Jans.

Want in de tweede helft besliste Heracles al snel het duel. Eerst scoorde Bryan Linssen en vlak daarna werd Zwollenaar Trent Sainsbury met een rode kaart uit het veld gestuurd. Sainsbury maakte een overtreding op Wout Weghorst. Volgens scheidsrechter Pol van Boekel was Weghorst een doorgebroken speler en stuurde Sainsbury van het veld. Daarna had Heracles genoeg kansen om de score nog verder op te voeren. Doelman Warner Hahn redde een aantal keren prima, terwijl Heracles-invaller Illias Bel Hassani de bal op de paal schoot. In de slotfase had Zwolle daardoor nog kans om in de wedstrijd terug te keren. Onder meer Bram van Polen en Jesper Drost waren nog gevaarlijk, maar doelpunten leverde dit niet op.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Ajax. Het duel in het IJsseldelta stadion begint om 14.30 uur.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (1-0).
Scheidsrechter:  Van Boekel
Toeschouwers:  8361
Rode kaart:  54. Sainsbury (PEC Zwolle)
Gele kaart:  Necid (PEC Zwolle)

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Bruns (73. Cziommer), Avdic (90+2. Navratil), Darri (62. Bel Hassani), Weghorst, Linssen

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (62. Van der Werff), Lukoki, Nijland, Saymak, Necid (46. Drost)