Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Tienervrienden Palio Superspeed Donkey naar Hedon

Palio Superspeed Donkey had nog maar net hun debuutalbum A Funny Sunrise gepresenteerd of hun single Obi One was direct veelvuldig te beluisteren op 3FM. Deze jonge band die bij vlagen doet denken aan Britse stijliconen Arctic Monkeys wisten twee jaar geleden al de aandacht op te eisen met hun Wateramp EP. Donderdag 12 maart keren ze terug naar Zwolle voor een concert in Hedon.

 

De debuut-EP Wateramp verschijnt in 2012 bij Top Notch waarna Willem, Sam, Ruben en Camiel zoveel spelen als de overheid vier 14-jarigen toelaat. Onder meer festivals Great Wide Open, Noorderslag, Paaspop en De Wereld Draait Buiten werden plat gespeeld. Nu, ruim twee jaar later is er dan eindelijk een debuutalbum

Genaamd A funny Sunrise. Palio Superspeed Donkey bestaat uit tekstschrijver en gitarist Willem Smit, die de band op school bij elkaar heeft gebracht. In de afgelopen jaren zijn de schoolgenoten nog hechtere vrienden geworden. Sam is de zanger van de band, omdat Willem zijn stem gewoon beter vindt. Camiel is de drummer en Ruben is de bassist. Waar de liedjes op de EP nog leunen op Britse indie-invloeden, is A Funny Sunrise veel meer Amerikaans-Europees.


PALIO SUPERSPEED DONKEY
Locatie              : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer          : donderdag 12 maart
Open                 : 20:30 uur

aanvang           : 21:00 uur

Entree              : € 9,00
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

 

Hedon

Gerelateerde artikelen

Back to top button