Nieuws uit ZwolleSportSurvivalrun

Thoriaan Thom van Cappellen officieus beste van Nederland

Zwolle – Dit weekend stond in het teken van de survivalrun in het Friese De Knipe. Een run die bekend staat om zijn snelle parcours waar gedurende het weekend alle survivalrun afstanden vijf, acht, dertien en achttien kilometer worden gelopen. Het parcours was afwisselend en stuurde de atleten door het weiland, het bos, het dorp en heel veel water. Bij de Middenlange Survivalrun (MSR) behaalde Thom van Cappellen zijn 7e overwinning. Na een paar stramme eerste kilometers bleef hij de concurrentie meer dan vier minuten voor op het veertien kilometer lange parcours. Hierdoor is hij niet meer te achterhalen en officieus winnaar van de Nationale competitie Middenlange Survivalrun. 

Maar niet alleen van Cappellen presteerde goed want veel Thorianen hebben dit weekend goede prestaties neergezet, waaronder vooral veel jeugdleden. Bij de meisjes van acht en negen jaar behaalde Bregje Blijenberg een tweede plek!. Gwen Kelderman, vorige week nog Nederlands kampioen, deed hetzelfde bij de tien tot twaalf-jarigen. Gwen is hiermee heel goed op weg naar een podiumplek binnen de Nationale jeugdcompetitie. 

Justin Stoute maakte er een bijzondere wedstrijd van en liep in zijn klasse van twaalf tot veertien jaar ontzettend hard met een zesde plek in het vizier totdat hij eerst zijn schoen verloor en later zijn enkel verzwikte. Desondanks zijn blessure liep Justin naar een knappe achttiende plek. Vijf seconden na hem stond Quinten Bierenbroodspot bij de finish met een 19e plek. Trainingsmaatje Thijmen van Beek schaarde zich met een 27e plek netjes bij de top dertig van Nederland. De trainingsmethoden van de Thor wedstrijdjeugd lijken zich te laten gelden. De atleten zijn nu al gretig naar volgend seizoen.

Bij de Korte Survivalrun liet trainer en atleet Niels Wieringa zien dat een top 10 klassering geen uitzondering is. Met maar twee minuten afstand van de top drie bemachtigde hij een sterke zevende plek tussen het erg sterke wedstrijdveld. Oud trainer Jeroen Schuurman liet zich na blessureleed ook weer gelden door als veteraan 40+ als 22e te eindigen in het algemeen klassement. Hiermee was hij vijfde veteraan.

Vorige week werd Gwen Kelderman Nederlands kampioen bij de damesjeugd en vandaag Thom van Cappellen officieus winnaar nationale competitie middenlange survivalrun. Door het steeds hogere hardlooptempo te combineren met klimsnelheid in de pittige hindernissen hield hij titelhouder Jesse de Heer uit Doorn op ruime afstand gehouden. 

Met nog maar één wedstrijd te gaan is de competitie nagenoeg besloten. De afsluiter zal zoals altijd worden gehouden in Harreveld op 16 juni. Zondag 30 juni zal Nederlands beste Thom van Cappellen wel zijn titel van de Thor Run in Zwolle komen verdedigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button