Nieuws uit ZwolleSport

Thoriaan Jeroen Bolks wint na zinderende race 3e Survivalrun in Zweedse Uppsala

Zwolle – Ook in Zweden breidt de populariteit van Obstacle Course Racing (OCR) en Survivalrun zich uit. In Uppsala namen naast diverse recreanten ook ca 250 wedstrijdatleten/elite deel. Met bijna 3 minuten voorsprong behaalde Jurrian van Dam de 2e en Jeroen Bolks de 1e plaats, beide atleten van THOR Zwolle.

De atleten moesten op zondag 24 september een parcours van 10km met 38 obstakels afleggen. Het parcours ging over veel ‘trailpaadjes’, rotspartijen en weilanden. Deze Obstacle Course Race was wat meer geënt op Survivalrun wat ook wel bekend staat als de zwaarste variant van Obstacle Course Racing. Halverwege en met name het einde van het parcours kende een lange en zeer gevarieerde combinatiehindernis met netten, touwen en balken die je op allerlei manieren moest overwinnen. Jurrian van Dam startte als snelste en ging heel lang op kop van het startveld. Jeroen Bolks liep echter zijn eigen race en wist beetje bij beetje dichterij te komen. Jurrian begon met 10sec voorsprong aan de hele lange eindhindernis. Via touwen zijwaarts, de weaver, swing-over maakte hij een kelin foutje bij een horizontale balk. Jeroen klom zonder foutjes gestaag door en stak Jurrian met nog 100m te gaan net voorbij en eindigde met 1uur en 26 seconden als eerste, 20 seconden voorsprong op Jurrian van Dam. In de top 10 eindigden nog enkele Nederlanders maar bestond ook uit veel Zweden, Noren, Duitsers en Denen. Niels Wieringa legde als derde Thoriaan beslag op een keurige 18e plek.

Ondertussen vond in het prachtige Twentse Rutbeek de 3e Survivalrun plaats in de Topklasse Korte Survivalrun. (KSR) Over een parcours van iets meer dan 8km en 38 obstakels lag het hardlooptempo heel erg hoog met een duidelijke overwinning van Ruben Dinkelman, de lijstaanvoerder van deze Topklasse. Met Joost Holterman (14e), Nick Elshof (7e) en Eric van den Ham (4e) liet THOR Zwolle zich naast het Zweedse Uppsale echter ook in Twente gelden.

Volgend weekend staat in het teken van de altijd zware Survivalrun Leeuwarden.