HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwaar bevochten overwinning op De Gazellen door Zwolse handbaldames

Zaterdagavond 20 december hebben de dames van handbal SV Zwolle een zwaar bevochten overwinning geboekt in Doetinchem tegen de Gazellen. Er werd met 16-18 gewonnen, waardoor ze tevreden de kerstvakantie in kunnen gaan.

Gelezen uit eerdere wedstrijdverslagen van een aantal tegenstanders wist SV Zwolle dat het in Doetinchem een harde, fysieke wedstrijd zou kunnen worden. Dit bleek ook zo te zijn. Door een aantal forse overtredingen raakten de Zwolse dames de eerste helft volledig uit hun doen. Zwolle kwam wel een paar keer goed tot scoren, maar de overtredingen en daaropvolgende niet adequate beslissingen van de scheidsrechter hadden de overhand. Hierdoor wist Zwolle het eigen, snelle spel niet goed te spelen. Dit resulteerde in een 11-7 achterstand met rust.

Na een peptalk van de coach, Lambert Bouwman, waarin werd verteld dat de dames collectief en als team op wilskracht moesten gaan spelen. Hierbij werd snelheid het uitgangspunt. In de tweede helft stonden de dames van Zwolle als een team. Doordat de verdediging als een huis stond, er snelle aanvallen werden ingezet en Taylor Onderberg goed stond te keepen kwam SV Zwolle binnen twintig minuten op een gelijke stand, 13-13. Het vertrouwen steeg binnen het team van Zwolle. Door een mooie assist van Dyonne Kiezebrink vanaf de bank naar Despina Englezos, die weer Nienke Reumer aanspeelde in de breakout, kwamen de Zwolse dames op 13-14 voorsprong. De Gazellen kwam nog een aantal keer goed mee en scoorden 16-16, maar konden vanaf dat moment niet meer scoren. Marissa Hersevoort maakte, door een penalty, nog 16-17. Één minuut op de klok en SV Zwolle wilde dit niet meer uit handen geven. Door een redding van de keeper en goede druk in de tegenaanval van Zwolle kwam de eindstand op het laatste moment nog op 16-18. De Zwolse dames hebben in Doetinchem laten zien dat ze niet alleen mooi kunnen handballen, maar ook op pure wilskracht. De 2 punten gingen gelukkig op de zaterdagavond, na een lange reis, mee terug naar Zwolle!