Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

SV Zwolle wint oefenduel van VENO

VOLLENHOVE – SV Zwolle heeft de oefenwedstrijd tegen VENO winnend afgesloten. Op sportpark De Benten in Vollenhove wonnen de mannen van Joshua Nijlant met 0-2 van de vierdeklasser.

Nieuwelingen Richard Huizing en Mahsum Yakar stonden in de basisopstelling. Patrick Maat bezorgde SV Zwolle een vroege voorsprong. De middenvelder schoot na vier minuten raak 0-1. Maat nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. Hij benutte zes minuten voor de rust een strafschop, nadat er in de zestien een overtreding was gemaakt op Jeffrey Hondebrink.

Na rust vielen Rick Konkelaar, Jacob Wiebenga en nieuweling Rodrigo Walsweer in. In de tweede helft mocht ook Marcel Nijhof voor het eerst zijn opwachting maken. VENO was na rust de betere ploeg, maar wist doelman Martijn Kist niet te passeren.

SV Zwolle speelt donderdag 18 augustus de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportpark Marslanden is het tweede elftal van Rohda Raalte de tegenstander. De aftrap is om 20.00 uur