Nieuws uit ZwolleSportSV ZwolleVoetbal

SV Zwolle staat weer met beide voeten op de grond na verdiende nederlaag tegen SV Haarle

Zwolle – Vandaag stond de uitwedstrijd SV Haarle op het progamma en gezien de statistieken zou SV Zwolle de grootste kanshebber moeten zijn voor de overwinning. Waar Sv Zwolle 6 punten uit 2 wedstrijden heeft behaald zat, wachtte Haarle nog op hun eerste overwinning

SV Zwolle had ten opzichte van vorige week twee wijzigingen in het veld. In het hart van de defensie verving Dennis ‘Alaba’ Sylla de ‘good old’ Willem Busscher i.v.m. seniorenkwaaltjes en keeper Douwe ‘guitar hero’ Bruinsma verving Ruben ‘teennagel-loos’ Bartelds. De wedstrijd ging van start en al snel werd duidelijk dat Haarle vandaag de missie had. SV Zwolle leek moeite te hebben met het feit dat er vandaag geen supporters aanwezig mochten zijn en gingen dan ook zwak van start. Waar SV Haarle vanaf minuut 1 er bovenop zat en ook vooral fysiek het duel opzocht. Dit resulteerde dan ook in de eerste helft voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van SV Zwolle.

In de 21ste minuut ging de spits van Haarle alleen op doel van SV Zwolle af, maar keeper Douwe wist deze aanval te voorkomen. Al met al was het wachten op het eerst doelpunt van Haarle. Dit gebeurde dan ook bijna in de 27ste minuut. Haarle nam een vrije trap, maar keeper Douwe pareerde deze bal met een prachtige redding. Dit bleek tevens de laatste redding van deze wedstrijd voor de goalie aangezien deze knieklachten kreeg. Reservekeeper Ruben Bartelds kreeg op de bank alvast de nodige medicatie toegediend om toch ‘teennagel-loos in te kunnen vallen.

Al snel werd ook de tweede goalie van SV Zwolle getest. In de 33ste minuut bracht Ruben knap redding op een laag schot van Haarle. SV Zwolle kreeg in de 38ste minuut hun eerste echte kans. Laurens ‘hoofdzuster’ Jonkman slingerde een vrije trap voor de goal van Haarle waar Brian ‘I’m a dancer’ Avila Sanchez van dichtbij op doel schoot. Waar meerdere spelers van SV Zwolle al begonnen te juichen pareerde de keeper Jaron Blom van SV Haarle deze bal op sublieme wijze. Sv Zwolle ging de rust in met een 0-0 tussenstand de rust in en Zwolle mocht hier zeker niet over klagen.

De tweede helft ging van start, waar trainer Marco Onderberg had gehoopt zijn spelers wakker te hebben geschreeuwd tijdens de pauze, bleek niets minder waar. Haarle ging op dezelfde voet verder, waar Zwolle nog onder de indruk bleek te zijn van het fysieke spel van de tegenstander. Haarle bleef pressie uitvoeren en al snel resulteerde dat in de eerst goal voor Haarle. In de 51e minuut scoorde Jord Veldkamp van dichtbij de 1-0. Hij leek dit vanuit buitenspelpositie te doen, maar ondanks het protest van de vlagger keurde de scheidsrechter de goal goed.

Tien minuten later schutterde de defensie van SV Zwolle wederom. Bij een voorzet van Haarle stond Joao ‘the butcher’ Wuarbanaran alleen tegenover twee man en tot overmaat van ramp dook Joao ook nog onder de bal door, waarna het een koud kunstje was voor Jaron van het Erve om de 2-0 te maken. Trainer Marco Onderberg voerde nog enkele tactische wijzigingen door om wat te forceren. Jasper ‘speedy’ Arutjnian kwam erin voor Harut Talaljan en even later Sam ‘pater’ Blom voor Dennis ‘Alaba’, maar het spelbeeld bleef onveranderd. Haarle bleef de betere partij en had SV Zwolle dankzij hun keepers te danken dat het nog maar 2-0 was.

In de 80ste minuut kreeg SV Zwolle nog een vrije trap mee, waar normaal vrijetrapspecialist Ricardo ‘schnitzel’ Kuijer wel raad mee weet, wist hij deze bal nu de dampkring van de aarde in te schieten. Toch leek het vlak voor het einde nog spannend te worden. In de 89ste minuut werd er geklungeld in de verdediging van Haarle en aanvoerder Martijn ‘scoutboy’ Hollewand werd neergelegd. Ricardo mocht aanleggen vanaf 11 meter, waar hij vlak daarvoor nog geschrokken was van zijn eigen vrije trap, schoot hij de penalty nu rustig laag door het midden het doel in. 2-1. SV Zwolle probeerde de laatste minuten nog aan te zetten, maar Haarle bleek hier tegen bestand en had geen moeite om de 2-1 voorsprong vast te houden en haalde dan hun eerste 3 punten binnen van het seizoen.

SV Zwolle is in tegenstelling tot de bal van Ricardo weer terug op aarde en mag volgende week thuis aantreden tegen koploper Holten. Holten is ongeslagen na 3 wedstrijden en heeft al ruim 27 goals gemaakt. SV Zwolle zal spreekwoordelijk uit een ander vaatje moeten tappen willen ze Holten het volgende week lastig maken.

Bron: SV Zwolle