Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vakantie Tip #2 Recreatieplassen Zwolle

Foto's © Streetbird

Zwolle – Wat is er lekkerder dan met het warme weer plonsen in een koele recreatieplas. In Zwolle kennen we er drie. De Wijthmenerplas, de Milligerplas in Stadshagen en de Agnietenplas.

Het waterschap meet gedurende het zwemseizoen elke twee weken de waterkwaliteit. Uit de eerste metingen van het waterschap, begin mei bleek dat de kwaliteit van het water in de drie Zwolse plassen voldoen aan de normen voor zwemwater. Dat er toch een negatief zwemadvies staat voor de Agnietenplas en de Milligerplas komt door enkele overschrijdingen van de norm in de afgelopen jaren. De slechte beoordeling is het gevolg van incidentele overschrijdingen van de normen in voorgaande jaren. Omdat in die jaren een aantal keren een verhoogde hoeveelheid E-coli en andere bacteriën in het water is gemeten, is het zwemwater nu als slecht aangemerkt. Het betekent niet dat de waterkwaliteit in de plas voortdurend slecht (geweest) is, maar het zegt iets over de kans op een slechte waterkwaliteit en het krijgen van huid-, maag- of darmklachten na het zwemmen in de plas. Daarom heeft de provincie Overijssel waarschuwingsborden geplaatst.

Kosten

Toegang gratis. Bij de Wijthmenerplas moet je wel parkeergeld betalen. Van 1 mei tot 1 oktober geldt hier een parkeertarief bij inrijden tussen 8.00 uur en 16.30 uur van € 5,00 per keer. Na 22.00 uur is de Wijthmenerplas afgesloten voor voertuigen.

RTV Focus geeft jou deze zomer de beste ideeën voor een dagje eropuit met de kinderen. Niet de dure pretparken maar leuke (bijna) gratis uitjes. We proberen voor nog geen 15 euro per week een leuk pakket voor je samen te stellen voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Kijken of het ons lukt?! Kijk iedere woendagochtend en vrijdagochtend met ons mee!

Foto’s © Streetbird

Gerelateerde artikelen

Back to top button