KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & Opinie

Zwolse gemeente geen nieuwe studieplekken in de Stadkamer

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle is met de Stadkamer in gesprek of er meer studieplekken in het gebouw kunnen komen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van D66 door wethouder Michiel van Willigen.

Omdat de derde verdieping is vrijgekomen in de Stadkamer, en omdat er behoefte is bij studenten aan meer studieplekken, is er door het college gekeken naar de voormalige redactie van rtv focus in dat gebouw. Er is vrijwel direct contact opgenomen met Stadkamer en de mogelijkheden zijn door hen onderzocht, echter zijn er teveel aanpassingen nodig om het gebouw toegankelijk te maken. Stadkamer geeft bovendien aan nog bezig te zijn met het ontwikkelen van scenario’s voor de nu vrijgevallen derde verdieping.

De strategie van Stadkamer bij het realiseren van studieplekken is om zoveel mogelijk functies te mengen, waardoor de gebruikers van de studieplekken ook kennis kunnen nemen van de andere mogelijkheden die Stadkamer biedt. Door de geïsoleerde ligging van de derde verdieping ligt dit niet voor de hand.

Het college is met Stadkamer in gesprek geweest over hun inzichten en herkennen hun observaties. Zij
onderzoekt daarom of er op andere plaatsen in de stad mogelijkheden zijn om meer studieplekken te
realiseren. Het college is van mening dat een stad als Zwolle voldoende studieplekken moet hebben. Daarom
onderzoekt het college samen met onderwijsinstellingen en andere partijen waar extra studieplekken kunnen worden gerealiseerd. De cruciale vraag is echter wat Stadkamer zelf wil met deze ruimte, passend bij hun uitgangspunten en beleid.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button