Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Studentenroeivereniging Boreas wint SOOZ Persbal 2018

Zwolle – Onder het nummer “Met z’n allen” van Henny Huisman, werd gisterenavond bekend gemaakt dat de studentenroeivereniging Boreas het SOOZ Persbal 2018 won. De vereniging liet haar afdruk achter in de social-media wereld, en was afgelopen jaar zichtbaar verbindend in Zwolle als studentenstad.

Jaarlijks organiseert Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) het Persbal. Weten studentenverenigingen hoe ze gebruik moeten maken van de media? De verenigingen krijgen op deze avond de kans om hun mediabereik te presenteren aan een vakkundige jury.

Boreas voor zichtbaarheid Zwolle Studentenstad

De winnaar is dit jaar is dus de studentenroeivereniging Boreas. Voorzitter Aksel Scholtens koos bewust de koers op de online media wereld, ten op zichte van alle peilen te zetten op de traditionele pers. Boreas liet feitelijk groei zien in bereikbaarheid van hun berichten en content op social media; de media die steeds meer de oude pers passeert qua belangrijkheid als het gaat om het bereiken van je nieuwsberichten bij de doelgroep.
‘Ik wil graag dat Zwolle een echte Studentenstad wordt met een positief imago,’ aldus Scholtens in zijn presentatie in Het Vliegende Paard tijdens het Persbal.
De trots op Zwolle als Studentenstad klonk in vrijwel alle presentaties.

Een lastige keuze voor de jury

In de Jury zaten Justin Daems (namens Euro Ruis), Reinhilde van Aalderen (namens Hogeschoolkrant Win’) en Marieke Herweijer (voorzitter SOOZ).
Het was een lastige keuze, aangezien er vele sterke presentaties waren. Elke vereniging met een eigen karakter. Zo waren Schib en NSZ erg maatschappelijk betrokken; waren Gumbo Millenium en Oikos Nomos erg van de gezellige feesten en die goed promoten, en was Waltertje heel transparant in hun media-uitingen. Waltertje is tweede gewonnen.
‘De eerste twee plekken lagen dichtbij elkaar’, aldus Herweijer.

Prijzen

Boreas won een paginagrote advertentie in de Win’ t.w.v. 150 euro. De tweede prijs voor de Waltertje was een concert bij Hedon.

Het evenement sloot af met het nummer ‘Met z’n allen’ van Henny Huisman. Toepasselijk, want aldus Huisman: ‘Het was wel spannend maar toch ook fijn, maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar een de winnaar zijn’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button