Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Studenten slapen op straat voor Sheltersuits

Zwolle  –  Maandagavond gaat een groep studenten op straat slapen om geld in te zamelen voor Sheltersuits. Vanuit een schoolopdracht van de opleiding Facility Management zijn ze op deze sponsoractie gekomen om geld in te zamelen voor dat bedrijf. Het doel om €1300 op te halen is al gelukt.

Actie

De studenten van de opleiding gaan slapen in de binnenstad van Zwolle, dichtbij de Sassenpoort. Met deze actie willen de studenten naamsbekendheid creëren voor Sheltersuits. “Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Ik hoop dat we de nacht goed doorkomen”, aldus een deelnemende student.

Sheltersuits

Door afval van de mode-industrie te gebruiken helpt Sheltersuits daklozen. Van het afval zorgt het bedrijf ervoor dat daklozen warmte en bescherming krijgen door middel van een slaapzak, oftewel een Sheltersuit. De Sheltersuit is een wind-en waterdichte jas dat kan worden getransformeerd tot een slaapzak, uitgerust met een ingebouwde sjaal, capuchon en grote zakken. Het bedrijf is momenteel gevestigd in Nederland, New York en Zuid-Afrika.

Gerelateerde artikelen

Back to top button