Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Stil protest tegen coronawet, bloemen bij gemeentehuis Zwolle

Zwolle – Bij het gemeentehuis in Zwolle, zijn zondagmiddag bloemen neergelegd. De actie was bedoeld als stil protest tegen de strenge coronamaatregelen die het kabinet heeft opgelegd en de komst van de coronawet.

Rondom het Adam’s beeld voor het gemeentehuis aan het Grote Kerkplein lieten betogers bloemen en kaarten achter. Dit deden ze nadat zondagmiddag zo’n 40 mensen samenkwamen in Park de Wezenlanden om een half uur stil te zijn. Maandagochtend kreeg de actie nog een klein vervolg. Een handjevol mensen mediteerden bij Adam en tekenden een ‘liefdevolle’ bloem op de straat als duidelijke boodschap richting het stadsbestuur.

“We willen verbinden om samen een veld van licht en liefde te creëren, waardoor het makkelijker wordt om uit angst en kramp te stappen.”, laat Myrjan Vroom weten, die deelnam aan de bijeenkomst in Park de Wezenlanden zondagmiddag.  “Deze samenkomst was geen demonstratie of protest. We waren samen een half uur stil. Of je dit nu liggend deed in het zonnetje, staand, bewegend of op een meditatiekussen. Met je ogen open of dicht. Wanneer we de stilte in ons zelf vinden kunnen we ons samen verbinden en een groot veld van liefde neerzetten!” Het was dan ook een liefdevol protest.

De planning was om de corona wet op 1 juli te laten ingaan, maar dat is inmiddels uitgesteld. Myrian Vroom is duidelijk over de wet: “Mensen lees de coronawetgeving die er aan gaat komen door. De feiten die er nu bekend zijn over het virus en de verspreiding ervan. Een Corona wet? Ja met vergaande gevolgen voor jouw rechten als mens en die van onze kinderen. Waarom? Ik ben voor vrijheid. Jij ook?”

Het grote landelijke protest vond in Den Haag plaats. Op het Malieveld kwamen enkele honderden mensen bij elkaar, ondanks dat die demonstratie verboden werd door de burgemeester. De politie en de ME moesten in actie komen om de orde te herstellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button