Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Stichting Present bezorgt samen met partners 4.400 bossen tulpen

Zwolle – Present Nederland heeft samen met haar partner Coca-Cola European Partners Nederland de krachten gebundeld om iets te kunnen betekenen voor de kwetsbare medemens in deze tijd. Zo hebben medewerkers van Coca-Cola kaartjes gestuurd en de donatie van 4.400 bossen tulpen mogelijk gemaakt voor de kwetsbare mensen waar Present mee in contact staat.

Present ontwikkelt tijdens de coronacrisis nieuwe initiatieven om om te blijven zien naar cliënten van hulpverleners die niet zo makkelijk zelf hulp kunnen regelen. Wie iets wil betekenen in deze tijd, koppelt Presen aan mensen die hiermee geholpen kunnen worden. Denk aan het doen van boodschappen, het samenstellen van Eerste Hulp bij Vervelen-pakketten, taalmaatje zijn of huiswerkbegeleiding geven via Whatsapp etc.

Coca-Cola European Partners Nederland deed het aanbod aan Present om het mogelijk te maken 4.400 bossen tulpen en 700 potplanten bij kwetsbare doelgroepen te bezorgen. Hiermee zijn we als Present dan ook meteen enthousiast aan de slag gegaan! In Zwolle hebben we besloten de maar liefst 6.000 tulpen te laten bezorgen bij maatschappelijke organisatie waar we mee samen werken, waar ook bewoners geen bezoek mogen krijgen, maar die minder vaak in de belangstelling staan dan ouderenzorginstellingen. Zo zijn de tulpen afgelopen zaterdag bezorgd door enthousiaste vrijwilligers bij Innside en Hof van Sion (begeleid wonen), bij Tactus Verslavingszorg, Dak- en thuislozen-opvang De Herberg, Epilepsiekliniek Sein, Frion – IJsselbolder (bewoners met verstandelijke en/of lichamelijke beperking), Dimence (psychiatrie) en Interakt Contour – De Koppels (bewoners met Niet Aangeboren Hersenletsel). Alle bewoners waren blij verrast door de actie! Zie de foto’s in de bijlage bij de mail (gemaakt door Crea Pictures). De reactie van Dimence was bijvoorbeeld: “Wij vinden de actie ontzettend sympathiek! Deze tijd is voor ons allemaal verwarrend, spannend en stressvol. Onze patiënten kunnen het denk ik echt waarderen dat ze gezien worden en dat ze aandacht krijgen op deze manier. Een prachtig gebaar.” In Dongen en Oosterhout zijn 700 Anthirium kamerplanten bezorgd bij het Verzorgingstehuis Volkaert. Voor deze bewoners is het een zware tijd omdat het tehuis al meer dan 2 maanden is afgesloten voor ieder bezoek van buiten. Wij werden dan ook met veel blije gezichten achter het glas verwelkomd. Bij deze bewoners is Coca-Cola meer dan bekend omdat de fabriek bij hun in het dorp Dongen gevestigd is. En het mooie van deze actie is ook dat we hiermee de kwekers Van de Voort potplanten en tulpenkweker Breg steunen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button