Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stichting de Knuffelkonijntjes werkt hard aan nieuwe dierenweide in Dieze-Oost

Zwolle– De dierenweide aan de Hogenkampsweg in Dieze-Oost was al even dicht. Maar nu is er weer leven in de brouwerij. De Stichting Knuffelkonijntjes heeft het beheer overgenomen. En ze gaan het omvormen tot een prachtige dierenweide en een  thuisbasis voor hun konijnen.

Voorzitter René te Wierik heeft begin van dit jaar de sleutel gekregen van de weide en sindsdien wordt er flink opgeknapt. “Deze dierenweide  is er natuurlijk voor de buurt maar ook voor dementerende ouderen en zieke kinderen. Zo komt er een ruimte waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een kopje koffie of activiteiten en een ruimte waar zieke kinderen kunnen spelen en de konijnen kunnen knuffelen.  Ze kunnen hier kennismaken met lotgenoten en ook zijn er plannen voor therapeutische sessies waarin zware onderwerpen besproken kunnen worden, bijvoorbeeld zorg met betrekking het stervensproces.”, vertelt te Wierik.

Najaar open

Het is de bedoeling dat de dierenweide in het najaar opengaat. Met de dieren natuurlijk. Dan kun je denken aan  dwerg geiten, pony’s, cavia’s, kippen en natuurlijk ook konijnen. De konijntjes komen naar verwachting half juni.  “De weide zal een plek worden waar jong en oud kan genieten van dieren, maar waar ze ook kunnen leren over de verzorging. Een fijne buurtontmoetingsplek”, aldus de voorzitter van de stichting.

Donatie

Ook de Stichting de knuffelkonijntjes heeft helaas te maken met de corona crisis. “Doordat al onze bezoeken gecanceld zijn, zijn onze inkomsten ook stilgevallen”. De vaste lasten zoals voerkosten, dierenartskosten, verzekering en de huur van de locatie waar de konijntjes verblijven gaan wel door. “Begrijp ons goed, wij snappen deze maatregelen volledig, gezondheid gaat voor alles! Maar helaas lopen wij door deze situatie al onze inkomsten mis en komt de stichting hierdoor in de knel, dit houden we geen maanden vol.het zou vreselijk zijn als wij van stichting de knuffelkonijntjes hierdoor gedwongen wordt te stoppen.”. Te Wierik doet dan ook een beroep op de vrijgevigheid. Wilt u een donatie doen? Dat kan via de website van de stichting.

Het Knuffelkonijn
Stichting Knuffelkonijntjes: ‘Met de knuffelbak gaan we met onze konijnen (die allemaal zijn ingeënt), naar diverse zorginstellingen waar mensen even lekker kunnen knuffelen met onze knuffelkonijnen. We bezoeken o.a. verzorghuizen (dementerende)- ouderen, scholen voor speciaal onderwijs (kinderen met ASS, ADHD), Isala Klinieken (kinderafdeling), instellingen voor verstandelijk beperkte cliënten, Hospice ivm rouwverwerking en verzorghuizen voor chronisch zieke kinderen. Ook diverse Opkikkerdagen van Stichting Opkikker, Hoogvliegerdagen van Stichting Hoogvliegers zetten we ons met veel regelmaat voor in. Sinds 2016 zijn wij ook een samenwerking aangegaan met stichting Make A Wish. Hier laten we ernstige zieke kinderen (terminaal) even hun zeer zware en moeilijke tijd even vergeten en proberen we even een lach op hun gezicht te krijg wat vaak voor de rest van de familie een blijvende herinnering wordt .’

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button