Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Sterk PEC Zwolle speelt gelijk door late tegentreffer

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Zwollenaren leken lang op weg naar de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen, maar een late benutte strafschop van Sebastien Haller gooide roet in het eten. De penalty werd gegeven nadat Calvin Verdonk een overtreding beging op verdediger Giovanni Troupée. De Feyenoord-huurling kreeg tevens de rode kaart van scheidsrechter Siemen Mulder. Namens PEC Zwolle scoorde Kingsley Ehizibue in de eerste helft de 1-0. ,, De strafschop was terecht en ik ga niet de arbitrage de schuld geven. We hebben twee punten weggegeven”, baalt trainer Ron Jans.

Zwolle kwam na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong via Kingsley Ehzibue. Hij kreeg de bal breedgelegd van Ryan Thomas. In die fase zette Zwolle goed druk op de bezoekers uit Utrecht. In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat beide ploegen echt tot grote kansen kwamen. Richairo Zivkovic probeerde het met een halve omhaal, ook Sebastian Haller was nog even dichtbij een Utrechts doelpunt. De thuisploeg was ook een aantal keren dreigend, maar het onbtrak dan net aan de eindpass of de controle. Zo kon de Deense debutant Nicolai Brock-Madsen de bal net niet goed controleren in het strafschopgebied na een goede pass van Gustavo Hebling.

In de tweede helft had de Deen ook zomaar kunnen scoren, toen hij de bal in zijn voeten gespeeld kreeg. Zijn poging belandde echter net naast het doel. Naarmate het duel vorderde, bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. In de slotfase ging het echter toch nog mis. Calvin Verdonk maakte een overtreding in het strafschopgebied, scheidsrechter Mulder floot en besloot tot het geven van een strafschop. Die werd door Sebastian Haller binnengeschoten. Dirk Marcellis baalde van de rode kaart die Verdonk ook nog kreeg: ,, De scheids zei duwen en dan mag je blijkbaar rood geven.” Trainer Ron Jans baalde ook: ,,Qua strijdlust deden we het zo goed. Ik had het mijn spelers zo gegund. Helaas heb je nu het gevoel dat je twee punten weggeeft.”

Volgende week zondag mag PEC Zwolle opnieuw aantreden in het MAC3PARKstadion. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZ.

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)

Toeschouwers: 12.600
Scheidsrechter: Mulder
Rode kaart: 90. Verdonk (PEC Zwolle)
Gele kaarten: Ehizibue, Brama, Van Polen (PEC Zwolle), Janssen, Koch (FC Utrecht)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama Hebling, Ehizibue (76. Marinus), Achahbar (90+2. Schenkeveld), Thomas (64. Mokhtar), Brock-Madsen.

FC Utrecht: Ruiter, Troupee, Koch (85. Joosten), Janssen (65. Amrabat), Leeuwin, Conboy, Ayoub, Strieder, Ludwig (65. Barazite), Haller, Zivkovic.

12. Ehizibue 1-0