Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Sterk begin Berkum niet genoeg tegen Staphorst

Zwolle – Berkum heeft bij Staphorst met 4-2 verloren in een oefenduel met twee gezichten. In de eerste helft kwamen de Zwollenaren twee keer op voorsprong en gaven ze prima partij, maar na rust was de tank kennelijk leeg en nam Staphorst verdiend afstand.

In de openingsfase deelde Staphorst de lakens uit en was de thuisclub vooral op de Berkum-helft actief. Toch namen de bezoekers na iets meer dan een kwartier het heft in handen. Na een fraai steekpassje van Dean Vreugdenhil vloog Vince van den Anker er op links vandoor, waarna hij voor kon geven. De goed meegekomen Lars van Gerner had vervolgens van dichtbij geen moeite om de 0-1 binnen te schuiven. Daar kon Berkum echter maar een paar minuten van genieten. In de 23e minuut bediende Sil Kuurman vanaf de rechterflank de sterke Staphorst-spits Sam Crowther, die koppend voor de gelijkmaker kon zorgen: 1-1.

Snelle flanken

Na iets meer dan een half uur was Staphorst dichtbij een voorsprong, opnieuw na een voorzet van Kuurman, maar nu kwam Crowther centimeters te kort om raak te koppen. Vlak daarop sloeg Berkum opnieuw toe en wéér gebeurde dat via de razendsnelle flanken. Verdediger Daan van der Veer lanceerde rechtsbuiten Nick Kleen, die de Staphorster defensie zijn hielen liet zien en fraai de 1-2 binnen schoot. Berkum ontsnapte kort vóór rust toen een kopbal van de constant gevaarlijke Crowther op de lat belandde, maar ging zo toch met een voorsprong de pauze in.

Na de hervatting draaide Staphorst het echter snel om. Het werd weer gelijk toen chaos voor het Zwolse doel werd afgestraft door Sil Bos, die een voorzet van Aleksander Jankovic binnen kopte: 2-2. Nog geen 10 minuten later kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong, toen een voorzet van Boye Keizer werd afgerond door Crowther (3-2). In de slotfase werd de marge voor de Staphorsters nog vergroot. Een hoge voorzet belandde bij Julius Duit en de verdediger legde goed af op Milan de Koe, die vogelvrij de 4-2 binnen kon leggen.

Perspectief

Berkum kon daarmee terugkijken op een goede eerste helft, waarin de verre van complete ploeg van trainer Eduard Lindeboom liet zien dat er perspectief in het elftal zit. Na rust brak onder meer het gebrek aan offensieve wisselmogelijkheden op en bleek Staphorst verder in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De thuisclub werd daarmee verdiend winnaar in dit duel in het FinanXe Toptoernooi van VV Staphorst.
Staphorst-Berkum, 3 augustus 2024 (oefenwedstrijd)

Eindstand: 4-2 (1-2)
Scheidsrechter: Marcel Driessen
Doelpunten: 18. Lars van Gerner (0-1), 22. Sam Crowther (1-1), 51. Sil Bos (2-2), 60. 22. Sam Crowther (3-2), 83. Milan de Koe (4-2),
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Daan van der Veer (79. Dean Vreugdenhil), Derk Fuller, Alex van Hoesel (56. Jeroah Balubun), Serge Nap, Björn Bakker, Mike van Ekeren, Lars van Gerner (68. David Albino), Vince van den Anker (56. Mart Stokkers), Dean Vreugdenhil (56. Dennis Horstman), Nick Kleen