BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Start bouw nieuwe studententoren aan Talentenplein

Zwolle – Na de realisatie van de drie woontorens op de hoek van de Pannenkoekendijk met de Burgemeester Roelenweg, komt er nu een vierde toren. Vorige week donderdag tekenden de heer Van der Hulst van VolkerWessels en de heer Leideman van deltaWonen de overeenkomst. In de vierde toren gaat deltaWonen opnieuw studentenwoningen realiseren. Verhuur en beheer wordt, net als in de andere drie torens, verzorgd door SSH.

Bouwbedrijf Wessels Rijssen BV gaat de vierde toren realiseren. Zwolle is één van de leukste studentensteden van Nederland en biedt verschillende opleidingen. DeltaWonen wil als woningcorporatie ook voorzien in de vraag naar studentenwoningen.

“De bouw van de vierde studententoren stond al langer op het wensenlijstje van deltaWonen. We bouwen voor iedere doelgroep en vinden het belangrijk dat ook studenten een kwalitatief goede en betaalbare woning kunnen vinden in Zwolle” , aldus Leideman van deltaWonen

“Fijn dat we de vierde toren kunnen toevoegen en deltaWonen de afnemer is. Met de realisatie van deze toren wordt het studentencluster mooi afgerond”, aldus de heer Huiskamp van ontwikkelaar DLH.

tekst gaat verder onder de foto

Ondertekening overeenkomst vierde toren – © deltaWonen

Het plan

In de 4e toren aan het Talentenplein komen, net als in de andere drie torens, sociale huurwoningen. Het gaat om 103 zelfstandige appartementen van 28 vierkante meter en 7 zelfstandig tweekamerappartementen van 56 vierkante meter met een eigen toilet en douche. Het gebouw bestaat uit zeven woonlagen die op een half-verdiepte parkeergarage worden gebouwd. De ingang van de vierde toren komt aan de Burgemeester Roelenweg.

Samenwerking

DeltaWonen werkt samen met SSH om studentenhuisvesting in Zwolle op de kaart te zetten. SSH verhuurt de appartementen voor deltaWonen aan studenten die een kamer zoeken in Zwolle.

DeltaWonen en de SSH vinden het belangrijk dat het plan voor een vierde toren breed gedragen wordt. Daarom werken we intensief samen met de Zwolse onderwijsinstellingen om hun studenten te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

Planning

De omgevingsvergunning is verleend. De planning is in februari 2019 te starten met de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button