LifestyleNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Stadshagen sluit zomervakantie af met festival

Zwolle – Na bijna twintig jaar is het Stadshagenfestival een traditie geworden. Stadshagen sluit de zomervakantie elk jaar bruisend af met een groots feest in het winkelcentrum en het Twistvlietpark.

De festiviteiten begonnen zaterdagochtend klokslag tien uur met een braderie. Ook was er al veel te doen voor de kids op het Kinderplein. Voor de sportievere wijkbewoners was er de Mobstacle run en de fijnproevers konden zich uitleven tijdens de barbecue-wedstrijd.

Duurzaamheidsplein

Dit jaar was er voor het eerst een duurzaamheidsplein. Hier werd informatie gegeven over verschillende onderwerpen zoals tiny houses, Senshagen en afvalcirculatie. WDODelta, Travers Welzijn en ROVA waren aanwezig om in gesprek te gaan met wijkbewoners.

Rond het middaguur startte het Prijzenfestival. Klanten van winkels of kramen van de braderie maakten kans op een prijs. Zo kon er een helikoptervlucht boven Stadshagen gewonnen worden. Andere geluksvogels mochten één minuut gratis winkelen bij Albert Heijn Stadshagen of Jumbo Nagelmaeker.

De tropische temperatuur was een goede match met het Ibaza-plein. Aan de Belvédèrelaan waande men zich even op Ibiza. Op de parkeerplaats waren kleurrijke kraampjes, een loungehoek, DJ’s in een retro VW-bus en lekkere snacks te vinden.

Wie nog meer wilde eten en drinken kon terecht op het Foodplein. Voornamelijk lokale ondernemers boden hier hun producten aan. Ook werden gezonde snacks onder de aandacht van het publiek gebracht. Jongeren konden zich ’s middags vermaken in de Jongerenlounge. Iwan gaf hier in samenwerking met de Fakkelteit rap-workshops.

Feest voor jong en oud Stadshagen

’s Avonds was het tijd voor het grote feest voor jong en oud. Om kwart over zes gingen de voetjes van de jongste Stadshagenaren al van de vloer tijdens de kinderdisco. Jamile bouwde een feestje voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

De afsluiting van het festival begon om acht uur. Jongeren kwamen samen in de Jongerenlounge. De oudere wijkbewoners genoten van een gezellige avond in de grote feesttent tot één uur ’s nachts. DJ Laurentius uit Stadshagen en coverband LEAD maakten hier het feestje compleet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button