Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[FOTO Reportage] PEC Zwolle dankt zege aan Van Polen

PEC Zwolle heeft de eerste van drie wedstrijden in zes dagen tijd goed doorstaan. In het eigen IJsseldelta stadion wint de ploeg van trainer Ron Jans met 1-0 van Willem II. Aanvoerder Bram van Polen is een kwartier voor tijd de maker van het enige doelpunt. ,,Het was niet om aan te gluren, maar we hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste”, vertelt de aanvoerder.

Zwolle begon zonder Ryan Thomas, Trent Sainsbury en Tomas Necid aan het duel. De drie internationals kregen rust en begonnen op de bank. In de eerste helft zagen zij, net als de 12.250 toeschouwers, een weinig sprankelend schouwspel. Er waren nauwelijks kansen voor beide ploegen. Uit een hoekschop kopte Jesper Drost de bal richting het Tilburgse doel, maar Willem II kon een treffer net voorkomen. ,,De eerste helft slaan we maar over”, stelde Ron Jans na afloop op de persconferentie.

In de tweede helft gebeurde er veel meer op het veld. Stef Nijland probeerde het al drie minuten na rust, maar zijn poging miste net het doel. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Een hoekschop van Van Hintum belandde bij de tweede paal voor de voeten van Van Polen. De aanvoerder schoot beheerst raak. In de slotfase had onder meer Thomas nog een grote kans op 2-0, maar hij schoot de bal over het doel. In blessuretijd moest Warner Hahn nog in actie komen, hij redde bekwaam de inzet van Mitchell Dijks. ,,Na rust zat de 1-0 er wel aan te komen, maar lieten we het na het duel te beslissen”, vond Jans.  ,,N u doen we oogkleppen op en richten we ons volledig op FC Twente. We gaan op trainingskamp, of beter gezegd retraite.”

Dinsdag speelt PEC Zwolle de halve finale van de KNVB-Beker tegen FC Twente. Om 20.00 uur wordt er in Enschede afgetrapt.

PEC Zwolle – Willem II 1-0 (0-0).
Toeschouwers:  12.250
Scheidsrechter:  Manschot
Gele kaarten:  Messaoud

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki (67. Thomas), Drost, Saymak (85. Moro), Nijland (67. Necid)

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens (75. Heerkens), Peters, Dijks, Haemhouts, S. Wuytens, Messaoud, Ondaan (81. Braber), Armenteros, Sahar (62. Andrade)

75. Van Polen 1-0

Bron: PEC Zwolle