Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Stadkamer opent gedeeltelijk de deuren

Zwolle – Hadden ze net het afhalen van de reserveringen opgestart, vanaf maandagmiddag 11 mei kunnen alle leden weer bij de Stadkamer lenen!

Alleen lenen

Dit betekent dat leden niet hoeven te reserveren maar ook binnen kunnen lopen om een boek uit te zoeken. De bibliotheek in Zwolle gaat echter nog niet helemaal open. Zo kan er bijvoorbeeld nog niet worden gestudeerd omdat alle studieplekken zijn gesloten. Dat geldt ook voor het café, de toiletten, de tijdschriftenhoek en alle andere zogenaamde verblijfsruimtes waar normaal in alle rust gelezen kan worden. Vooralsnog is dus alleen het lenen van boeken en DVD’s mogelijk.

Mandjes

De Stadkamer werkt met mandjes die de leden bij binnenkomst kunnen meenemen. Zo wordt het aantal bezoekers binnen het gebouw geteld. Ook zijn er allerlei andere aanpassingen om de bezoekers te ontzorgen. Zo worden de ingenomen boeken eerst drie dagen in quarantaine gezet voordat ze weer worden uitgeleend. En overal wordt men geattendeerd op de anderhalve meter afstand.

Openingstijden

Alle vestigingen van Stadkamer gaan open voor publiek van maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur. Centrum is ook op donderdagavond tot 21.00 uur geopend. De beperkte openingstijden gelden in ieder geval tot 1 juni. De komende weken kijkt de Stadkamer hoe ze ook andere activiteiten weer kan gaan opstarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button