Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Stille tocht in Zwolle: twee jaar na de invasie van Oekraïne

Zwolle – Op 24 februari zijn er in Zwolle diverse herdenkingsactiviteiten om aandacht te vestigen op de Russische invasie in Oekraïne, precies twee jaar geleden. Een oorlog waarvan het einde niet in zicht lijkt, met veel slachtoffers en Oekraïense ontheemden in de hele wereld. Ook in Stadkamer staat men stil bij de oorlog.

Twee jaar later

In Zwolle worden ook ontheemde Oekraïners opgevangen. Veel Zwollenaren hebben hun hart en huis opengesteld voor Oekraïners die hun thuis moesten verlaten. De in Zwolle opgerichte stichting ‘Slava i Volya’ (Eer en Vrijheid) houdt activiteiten om blijvende aandacht, solidariteit en bewustwording voor de situatie in Oekraïne te vragen. Deze middag is daar een onderdeel van.

Programma met stille tocht

Het culturele programma bestaat uit de vertoning van een korte documentaire (Paul Susljakov), Oekraïense gedichten (Arseni Vitchenko), een inleiding (Galyna Kostiukevych), zang (Maria Neimysheva) en muziek (Gleb Kuprianov). Daarnaast zal men de expositie ‘De kracht van een vrouw’ van de Oekraïense fotografe Larysa Rusina openen. De kunstenaar zal het verhaal achter haar expositie vertellen. Uiteraard is er gelegenheid de expositie te bewonderen.

Na afloop van het programma wordt een stille tocht gehouden. Wil je hierbij aansluiten, dan kun je tot 17.50 uur aansluiten voor Stadkamer Centrum. Om 18.10 uur komt de stille tocht aan bij het stadhuis, waar toespraken worden gehouden en een levend wapen voor Oekraïne wordt gevormd.

Deelname aan dit programma en de stille tocht is gratis. Reserveren van tickets voor het culturele programma is wenselijk in verband met het beperkt aantal plekken. Dat kan via stadkamer.nl/agenda. Het programma is in Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle) van 16.00 (inloop vanaf 15.30) tot 17.30 uur. Voor de stille tocht naar en herdenking bij het stadhuis hoeft niet gereserveerd te worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button