Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Sponsorevenement MS Motion Zwolle haalt € 51.035,- op voor het Nationaal MS Fonds

Zwolle – Op zondag 22 april hebben 421 deelnemers hun steentje bijgedragen aan een wereld zonder MS. Zij liepen mee in het hardloop- en wandelevenement MS Motion in Zwolle dat voor de vijfde keer georganiseerd is door het Nationaal MS Fonds. De totale opbrengst is maar liefst € 51.035,- en zal worden gebruikt voor genetisch onderzoek met als doel afwijkende genen die MS veroorzaken te vinden en uiteindelijk MS te genezen.

Sponsorevenement

MS Motion is een uitdagend en gezellig evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

MS Motion in Zwolle is dit jaar georganiseerd door Marleen Postma, vrijwilliger bij het Nationaal MS Fonds: “Het was een schitterende dag met een prachtig resultaat. Mooi om te zien dat mensen hun grenzen opzoeken en kijken naar hun mogelijkheden in plaats van hun beperkingen. We hebben families, vrienden en teams als één over de finish zien komen. Dat leverde vele emotionele momenten op die mij altijd bij zullen blijven. Ik kijk uit naar de volgende MS Motion in Zwolle”.

Doe mee!

Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om mee te doen aan MS Motion! Dit jaar worden er nog twee evenementen georganiseerd: op 3 juni in Rotterdam en op 9 september in Utrecht. Je kunt je individueel of als team inschrijven voor een van de hardloop- of wandelafstanden via de website www.msmotion.nl.

Over Nationaal MS Fonds Sinds 1993 zet het Nationaal MS Fonds zich in voor mensen met MS en helpt hen met het in beweging houden van hun wereld. Het Nationaal MS Fonds wil voorkomen dat mensen met MS stil komen te staan en dat hun wereld kleiner wordt. Mensen die in beweging blijven, zijn zelfstandiger en doen mee in de maatschappij. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button