Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spoedreparatie weggezakte kade gestart

Zwolle – De damwand bij het Zwarte Water aan de Katwolderweg is over een lengte van 40 meter verzakt. Dit gebeurde ter hoogte van het nieuwbouwterrein van Hornbach. De oorzaak van de verzakking is nog onduidelijk en wordt momenteel onderzocht. De storm van gisteren heeft niet tot extra problemen geleid. Het waterschap is begonnen met een spoedreparatie.

Noodoplossing

Vanochtend is de eerste lading stortstenen per schip tegen de damwand aangestort. De stortstenen veroorzaken tegendruk en voorkomt verdere verzakking. Dit is bedoeld als noodoplossing. De verwachting is dat deze werkzaamheden morgen worden afgerond. Het waterschap neemt nog verdere maatregelen in verband met het naderende stormseizoen. Er zijn geen risico’s voor overstroming.

Onderzoek

Het waterschap zoekt momenteel uit wat de beste oplossing is voor de langere termijn. Daarbij wordt rekening gehouden dat deze kade mogelijk over twee jaar op de schop gaat in verband met het project Stadsdijken Zwolle. Dit project valt onder het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma en heeft als doel Zwolle ook in de toekomst waterveilig houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button