EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

SP Overijssel maakt zich zorgen over aangekondigde ontslaggolf bij Scania

Zwolle – De SP Overijssel maakt zich grote zorgen over de aangekondigde ontslaggolf bij Scania.

Recent is bekend geworden dat vrachtwagenbouwer Scania 5.000 banen wil schrappen vanwege verminderde vraag door de coronacrisis. In Nederland werken ongeveer 3.000 mensen bij het bedrijf, voor een groot deel in Zwolle waar de grootste fabriek van de bouwer is gevestigd.

“Het bedrijf heeft een overvolle orderportefeuille, meer dan 10.000 orders. De SP maakt zich zorgen over de gevolgen voor de werkgelegenheid en dringt aan op actie om te voorkomen dat er onnodige ontslagen vallen onder het mom van corona.”

De SP wil dan ook weten of het college van Gedeputeerde Staten, de gemeente Zwolle en Meppel en het ministerie van economische zaken inmiddels in gesprek zijn met Scania om werkgelegenheid bij de Zwolse fabriek te behouden. De goed gevulde orderportefeuille van 10.000 vrachtwagens zou onderwerp van gesprek moeten zijn.”Hoe rijmt het college dit met het bericht dat de productie stil ligt door uitvallen van vraag?”, vraagt de partij zich af. Ook wil de SP graag weten of er ook andere grote bedrijven in de provincie met ontslaggolven komen.

Foto © RTVFocusZwolle © Rebekka van ’t Ende

Gerelateerde artikelen

Back to top button