CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Snel testen of sneltesten?

Zwolle – Veel mensen vragen of ze een sneltest kunnen krijgen. Maar wat bedoelen ze dan?

Sneltest

Een sneltest is een antigeentest, en deze is alleen geschikt voor mensen die al (behoorlijke) klachten hebben. Deze test is in die situatie zeer gevoelig en net zo betrouwbaar als de pcr-test. Deze antigeentesten geven we uitsluitend op de L-locatie in Zwolle (Rieteweg 4).

Snel testen

Snel testen is uitsluitend voor zorgmedewerkers en onderwijspersoneel, die zich hiervoor aanmelden via het speciale landelijke nummer. Zij kunnen zich met voorrang laten testen in de prio-teststraat en krijgen daar een PCR-test. De uitslag ontvangen ze binnen 12 uur.

Testen na 5 dagen, ook voor CoronaMelder

Sinds 1 december kun je je, als je in quarantaine zit of een melding hebt ontvangen via de CoronaMelder app, na 5 dagen laten testen. Je krijgt dan een PCR-test.

Als je geen klachten hebt en je testuitslag is negatief, dan mag je de deur uit. Let wel: als je het huis deelt met een positief getest persoon die in isolatie zit, blijft het erg belangrijk om binnenshuis de strenge maatregelen te volgen. Anders loop je opnieuw besmettingsgevaar op en begint de quarantaine dagen telling opnieuw. En mag je je weer na 5 dagen laten testen.

– Als je geen klachten hebt, en je uitslag is positief, dan blijf je thuis.
– Als je wel klachten hebt, en je uitslag is negatief, dan mag je de deur uit als de klachten die je op dat moment hebt, niet verergeren. En als er geen klachten bij komen. Worden de klachten erger of komen er klachten bij, blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

Voor alles geldt: Bij klachten, altijd testen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button