Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Skatepark Wezenlandenpark vanaf 1 juni weer open

Zwolle – Vanaf maandag 1 juni is het skatepark in het Wezenlandenpark in Zwolle weer open. Na een periode van bijna 7 weken kunnen de skaters weer terecht op hun skatepark. De hekken worden maandagochtend weggehaald. Het uitgestrooide zand op de baan is afgelopen week al van de baan geveegd. “Vergeet niet dat skaten een sport is, en dat de spelregels voor sport dus ook voor skaters gelden.”, laat de gemeente Zwolle via sociale media weten.

Jongeren tot en met 18 jaar mogen buiten samen spelen of sporten op sportlocaties en pleintjes. Zij moeten tijdens het sporten zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Normaal spelcontact is wel weer toegestaan.

19 jaar en ouder:

Ik wil graag met vrienden of bekenden samen sporten in de buitenlucht. Op welke manier kan dat veilig?

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand.
  • Blijf binnen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts.
  • Zoek geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval).
  • Ga niet samen sporten als u in een risicogroep valt.

Op vrijdag 10 april liet de gemeente Zwolle het park afsluiten op basis van de noodverordening om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Er werd volgens de gemeente, na het instellen van die verordening nog steeds flink gebruikgemaakt van de skatebaan. Grote groepen jongeren en skaters gebruikten de skatebaan als ontmoetingsplek. Daarbij hielden ze geen 1,5 meter afstand van elkaar.

Een waarschuwingsbord bij de baan, de anderhalve mater tags op het asfalt en de waarschuwingen van politie en handhaving mochten, begin april, niet baten. Daarom werd toen de baan afgesloten. De ROVA medewerkers plaatsten hekken en de baan werd voorzien van een laag zand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button