112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Inbreker in kast op heterdaad betrapt door politiehond

Zwolle – In de nacht van dinsdag op woensdag 7 februari kregen agenten de opdracht naar de Bachlaan te gaan. Bij een basisschool ging het alarm af. Ze waren snel ter plaatse en zagen dat een ruit kapot was. Na het zoeken met een politiehond in het pand kon een verdachte op heterdaad worden aangehouden.

Training met een diensthond

Om 3.07 uur ontving de meldkamer de alarmmelding. Er zouden meerdere zones tegelijk afgaan. Dat is veelal een indicatie dat er werkelijk iets in het pand gaande kon zijn. Er werd direct een eenheid ter plaatse gestuurd die 7 minuten later zag dat het raak was. Er was een ruit verbroken. De omgeving werd in de gaten gehouden en er werd een politiehond verzocht. Mogelijk was er nog iemand binnen. Toen de geleider met hond na aankomst het pand in ging sloeg de hond aan bij een kast. Voor de geleider een teken dat zeer waarschijnlijk iemand zich in die kast schuilhield. Na aanroepen naar buiten te komen omdat anders de diensthond zou worden ingezet, kwam geen reactie. Hierop werd de kast geopend en werd met behulp van de hond een verdachte aangehouden. De verdachte werd door de hond gebeten in zijn arm. De 26-jarige verdachte zonder vaste woon –of verblijfplaats werd naar het politiebureau overgebracht en daar werd hij door een arts behandeld. Er werden in de school inbrekerswerktuigen aangetroffen en er werd ter plaatse aangifte gedaan.

Aan het bureau bleek dat de verdachte ook nog internationaal stond gesignaleerd en dat er nog een straf van 18 dagen uitgezeten moest worden. Voor de inbraak wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button