Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Schoon drinkwater bij hondenspeelweide

Eerder moesten we water halen bij de wijkboerderij met melkbussen

Zwolle – Honden die hun dorst willen lessen bij hondenspeelweide Wijkboerderij De Eemhoeve kunnen hun geluk niet op. In bijzijn van wijkbeheerder Monique Wiegers, coördinator van de wijkboerderij Monique Meijer en de inititatiefnemers werd woensdag 24 oktober een waterpomp in gebruik genomen.

Foto: © Peter Denekamp – waterbron honden

Wijkboerderij De Eemhoeve

Bij Wijkboerderij De Eemhoeve ligt een hondenspeelweide die beheert en onderhouden wordt door een groep vrijwilligers en buurtbewoners. “Voorheen moesten we water halen bij de wijkboerderij en met melkbussen naar de hondenspeelweide sjouwen. Dit is nu definitief verleden tijd.” vertelt Ruud Niemer, één van de initiatiefnemers.

De bron is al een tijdje geleden geslagen maar omdat het op openbaar terrein is moest de waterkwaliteit eerst getest worden. Nadat de testresultaten van het water veilig genoeg werd bevonden kon de waterpomp in gebruik worden genomen. Het water is goed genoeg voor honden maar is geen drinkwater voor mensen.

Foto: © Peter Denekamp – waterbron honden

Oranjefonds

In kader van burendag hebben de vrijwilligers zelf initiatief genomen subsidie aan te vragen bij het Oranjefonds om een waterbron te laten slaan op de hondenspeelweide. De subsidie is toegekend door het fonds en de rest van het benodigde geld is uit het potje van de vrijwilligers van de hondenspeelweide zelf gekomen.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds in Nederland op sociaal gebied, en steunt projecten op het gebied van verbinding en sociale participatie, zoals kleinschalige buurtinitiatieven en taalprogramma’s.

Feestje

Het gebruik van de uitbereiding van de speelweide moest natuurlijk wel gevierd worden met een klein feestje. Met koffie, water uit de nieuwe pomp en hondensnoepjes voor de aanwezige viervoeters was het een groot succes.

Plaats op de kaart bij benadering.

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button