SportVoetbal

Be Quick heeft zaterdag in een thuiswedstrijd OZC Ommen op zij gezet.

Zwolle – Na een flauwe vertoning voor de rust, bleek een gekruid half uurtje na de pauze voldoende voor een ruime overwinning. In het Be Quick kamp stijgt de hoop op handhaving in deze klasse.

Beide partijen hebben bij aanvang van de wedstrijd 25 punten en weten zich nog niet veilig. Be Quick dat de afgelopen weken goed voetbal liet zien, komt echter niet goed uit de startblokken. Rechtsback Ties van Wijk: “De eerste helft was gewoon matig van onze kant. In vergelijking met vorige wedstrijden hebben we slap gespeeld.” Centrale verdediger Laser Arslan: “Toch hebben we achterin weinig weggegeven. Lastig was vooral dat we weinig grip op het middenveld hadden.” Vlak voor de rust is het toch nog bijna prijs voor Be Quick als een schot van Yordi Veldman voor de lijn wordt weggehaald. Namens OZC is Koggel nog dicht bij een doelpunt als hij door de defensie heen breekt, maar Wibo van Dijk maakt geen fout.

Bij Be Quick worden na de pauze Gianlucca van der Vegt en Milan Rada ingebracht.  Vanaf dat moment gaat het vooral richting het doel van OZC. En krijgt de thuisploeg kans op kans. Laser Arslan: “Met Gianlucca werd het meer aaanvallend en Milan was gewoon goed aan de bal.” Ties van Wijk: “Met deze wissels zetten we meer druk naar voren en na de rust was er duidelijk de wil om te winnen.” Vanaf de 53e minuut gaat het snel, ook omdat OZC totaal niet meer thuis geeft. Emiel Brinkhuis puntert zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen: 1-0.  Jeffrey van der Vlist profiteert van een blunder in de defensie en maakt 2-0. En na een assist van Jeffrey van der Vlist maakt Sander Fillet in de 68e minuut de 3-0. Ties van Wijk: “We hebben op dit moment een fitte selectie en zijn conditioneel goed. Van wisselen worden we ook niet slechter.”  Dat is een prestatie op zich omdat Frank Oosterhof, Rutger Minkjan en Robbin Uitslag dit seizoen sowieso niet meer in actie zullen komen.

OZC komt in het laatste kwartier van de wedstrijd weer wat meer op de helft van Be Quick, maar zal niet meer tot scoren komen. Mede dankzij goed ingrijpen van de defensie. Van Wijk: “We houden bovendien de nul en dat geeft ook vertrouwen voor de komende wedstrijden. We gaan zeker nog punten pakken.”

Drie punten voor Be Quick. Daarmee schuift de ploeg op naar plek negen in de stand. Het resterende programma ziet er als volgt uit:

29 april: Dos Kampen – Be Quick ‘28

6 mei: Be Quick ’28 – Quick ‘28

Opstelling Be Quick: “Wibo van Dijk, Ties van Wijk, Floris Blom, Laser Arslan, Emiel Brinkhuis, Kevin Zomerdijk (46. Milan Rada), Sander Fillet, Yordi Veldman (46. Gianlucca van der Vegt), Sander Aarten, Sertaç Yilmaz, Jeffrey van der Vlist (82. Hugo Winkeler).