112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rust wedergekeerd na rellen in Zwolle

Zwolle – Na een maandagavond vol relschoppers in de stad bleef het gisteravond rustig in Zwolle. De burgemeester had opnieuw een noodbevel uitgevaardigd en deze bleek zijn uitwerking te hebben.

In de binnenstad, bij het station, bij Talentplein, in Park de Wezenlanden en in Assendorp was de politie zichtbaar aanwezig. Jongeren die op straat waren moesten zich legitimeren met hun ID. Iedereen die zonder geldige reden in het gebied van de noodverordening aanwezig was werd met een waarschuwing naar huis gestuurd.

In eerste instantie was het noodbevel uitgevaardigd voor de binnenstad, het station en Park de Wezenlanden. Rond half negen is Assendorp ook toegevoegd omdat er aanwijzingen waren dat er op deze locatie het een en ander stond te gebeuren.

Burgemeester Snijders is tevreden over het verloop van de avond: “Mooi dat de avond goed is verlopen in Zwolle. Het is rustig op straat. Ik hoop en verwacht dat ook de komende dagen dit zo blijft in onze mooie stad en dat de onrust van maandagavond eenmalig was. Want dat willen we niet in Zwolle. Dank aan de politie voor hun inzet!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button