Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruim 74.000 euro voor Stichting Zwolse Theaters om theater coronaproof te maken

Kickstart Cultuurfonds helpt theaters coronaproof te maken

Zwolle / Amsterdam/Utrecht – De Zwolse Theaters krijgen bijna 75.000 euro subsidie van het Kickstart Cultuurfonds om hun theater coronaproof te maken. Het geld moet aangewend worden om het publiek weer op een veilige en goede manier te ontvangen. Dat heeft het Cultuurfonds zouist bekend gemaakt.

Het fonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen. In totaal doneert ze ruim 1,2 miljoen euro aan 26 theaters. Onder hen dus de Zwolse Theaters (74.365 euro) maar ook Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis (7.300 euro), Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden (100.000 euro) en Theater De Oranjerie in Roermond (51.650 euro). Theaters konden een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen.

Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Inmiddels zijn negen van de twaalf toekenningsrondes voltooid en bekendgemaakt. De komende drie weken maakt het fonds de laatste donaties aan muziekpodia, producenten en musea bekend. Er kan niet meer worden aangevraagd.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Ruim 74.000 euro voor Stichting Zwolse Theaters

Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel (samen de Zwolse Theaters) kunnen – dankzij aanpassingen in de foyer, het podium en backstage – publiek en artiesten veilig ontvangen. Denk hierbij aan andere tafelopstellingen, het plaatsen van tenten, verrijdbare podia, wegbewijzering en stoplichten. De Zwolse Theaters werken nauw samen met andere culturele instellingen en horeca-exploitanten in de regio, zodat hun plannen voor de komende winter de hele regio bedienen.

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte – en tijdelijke – Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button