EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruim 100 vrachtauto’s per dag gaan zand ondergrondse fietsenstalling afvoeren

Zwolle – Vanaf volgende week donderdag 5 december rijden er bijna 100 vrachtwagens per dag van en naar het Stationsplein in Zwolle. Op die plek zal een paar dagen daarvoor, op de maandag, aannemer Boskalis beginnen met de graafwerkzaamheden voor de nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Om al het zand af te voeren gaat de aannemer daarna ruim twee weken tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds rijden met zandauto’s. Op 21 december moet deze klus klaar zijn. Ondertussen neemt de aannemer maatregelen om hinder door het werk te beperken.

De afgelopen tijd is Boskalis Nederland op het Stationsplein bezig geweest met het aanbrengen van de CSM-wanden en de speciale gellaag om de bouwkuip af te sluiten voor het grondwater. Nu deze werkzaamheden bijna afgerond zijn, begint de aannemer met het afgraven van de bodem zodat de bouwkuip ontstaat.

Graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden starten op maandag 2 december aan de kant van de Oosterlaan. De grond wordt eerst binnen de bouwhekken opgeslagen om vervolgens op vrachtwagens te laden en af te voeren. Ook moeten er slangen worden verwijderd. Afhankelijk van de snelheid waarmee deze uit de bodem kunnen worden getrokken bestaat de mogelijkheid dat de aannemer tot 23.00 uur gaat werken. “Dit is dan enkel een graafmachine die binnen de bouwhekken werkt. De activiteit brengt niet tot nauwelijks geluidshinder met zich mee.”, laat de gemeente Zwolle weten. “Ter hoogte van de Terborchstraat en Oosterlaan brengt de aannemer geluidsabsorberende doeken aan op de hekken om de hoeveelheid geluid die de woningen bereikt op de Terborchstraat en Oosterlaan te verminderen.”

Foto © Matthijs van Os

Transporten

De transporten vinden plaats tussen 07:00 en 19:00 uur. Circa acht vrachtwagens per uur rijden van en naar de ingang van het werkterrein. De route die gereden wordt is de A28 – Blaloweg – Rieteweg – Westerlaan. Bij de IJsselhallen heeft de aannemer een bufferterrein voor de vrachtwagens, zodat ze niet allemaal tegelijk in de Westerlaan staan te wachten om ingeladen te worden. Via een speciaal voor het werk aangelegde brug in het bouwterrein kan het bouwverkeer binnen de bouwhekken keren. Op de Westerlaan staan bij de ingang van het werkterrein twee verkeersregelaars om het in- en uitrijden van de vrachtwagens veilig te laten verlopen. Ook staan ter hoogte van de Parkschool verkeersregelaars tijdens het in- en uitgaan van de school.

Route zandauto’s

Gerelateerde artikelen

Back to top button