HandbalSport

Heren Travelbags/HV Zwolle nemen volle winst mee uit Arnhem

Eerste overwinning in het nieuwe seizoen

Zwolle – Na een mindere competitiestart kwam de vakantie als geroepen voor de mannen van Travelbags/HV Zwolle. Met een weekend geen wedstrijd, kon er in alle rust getraind worden op de wedstrijd tegen DFS Arnhem HS2. Een team dat bekend staat om het spelen met hars in thuiswedstrijden, wat voor enkele tegenstanders een hele uitdaging is. Waar normaliter geen enkel laagje plak op de bal zit in de 1e klasse, zijn de mannen uit Arnhem er niet vies van om wat potten hars te gebruiken, om zo een thuisvoordeel te bemachtigen.

Echter bleek dat tegen Zwolle geen efficiënt middel te zijn. Bij binnenkomst werd geconcludeerd dat er een harsverbod geldt in de sporthal, zoals de bordjes in de kleedkamers deden geloven. Met wat protest van de thuisploeg werd er toch gekozen voor een harsvrije bal. Een bal waar Zwolle wel wat mee kon. Ondanks het kleine voordeel zonder hars, werd de wedstrijd niet al te best gestart. Makkelijke doelpunten vanaf de cirkel werden afgewisseld door afstandsschoten vanaf de opbouw rij van DFS, waardoor het verschil steeds 4 doelpunten bleef voor de thuisspelende ploeg. Ruststand: 14-10.

Of het late tijdstip de reden was van het passieloze spel aan de Zwolse kant, was nog altijd niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd, was dat er meer strijd en inspiratie in het spel moest komen. Gezien de afgelopen wedstrijden was dit een veelvoorkomend valkuil. Met die duidelijke woorden van coach Peter Born stond er nog maar één ding op de planning: de eerste 2 punten meenemen naar Zwolle.

Met resultaat: binnen no-time wisten de mannen van Zwolle een 19-19 stand op het scorebord weten te krijgen. Mede door uitstekend keeperswerk van Arno te Wiele en maar liefst elf (!) doelpunten gescoord door Igor Klomp, konden de mannen puntje voor puntje uitlopen en kwam de eerste overwinning van het seizoen steeds dichter bij. Door de juiste dekkingsformatie in de verdediging, kreeg Zwolle in de laatste 10 minuten slechts 3 doelpunten tegen. Een uitstekende prestatie voor het team dat maar liefst meer dan 20 minuten onafgebroken in het veld stond. Eindstand 23-28.

Met deze overwinning op zak, konden de Zwolse mannen van Peter Born met een opgelucht hart terug naar Zwolle.