Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Roberto Kist opnieuw in bestuur Jonge Socialisten

Zwolle – Het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA is weer vernieuwd. Alhoewel vernieuwd: sommige leden zijn herbenoemd. Daaronder ook Zwollenaar Roberto Kist (24). Als vicevoorzitter en secretaris blijft hij proberen zoveel mogelijk jongeren bij de politiek te betrekken. Het bestuur gaat zich verder inzetten om samen met haar leden op te komen voor de sociaaldemocratische waarden en strijden voor een betere wereld.

In Studio Stadkamer Weekend, van 12 tot 2 op RTV Focus, praten we vandaag met Roberto Kist.

Kist: “Ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar. In maart kunnen we bij de verkiezingen echt het verschil gaan maken door op te komen voor sociale, duurzame en progressieve politiek en een stevige plek aan tafel voor jongeren.”

Ook het afgelopen jaar heeft Kist zich ingezet voor de Jonge Socialisten vanuit het landelijk bestuur van de JS. Hier voerde hij onder andere actie voor meer betaalbare woningen in de provincie door samen met andere JS’ers door het hele land aandacht te vragen voor de problematiek omtrent de hoge woningprijzen.

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De JS telt bijna 2000 leden, waarvan een groot aantal een actieve bijdrage levert aan het reilen en zeilen binnen de politieke jongerenvereniging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button