112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rijbewijs automobilist ingevorderd bij Staphorst, gaat toch weer rijden en raakt auto kwijt

Zwolle – Vanmiddag tijdens onopvallend verkeerstoezicht viel agenten van het team verkeer een automobilist op bij Zwolle op de A28.

Hij reed structureel fors te hard, sneed andere weggebruikers af, vloog meerdere keren van links naar rechts zigzaggend over de rijbaan en maakte het helemaal bont bij het tankstation Dekkersland bij Staphorst.

Met hoge snelheid reed hij langs de pomp en de shop om vervolgens weer de A28 op te rijden. Kort hierop stopte de bestuurder op de vluchtstrook. De man bleek na een speekseltest onder invloed van drugs.

Zijn auto werd in Staphorst geparkeerd en de verdachte ging met de agenten mee naar Zwolle voor een bloedproef. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt. Ook het CBR krijgt een melding.

Kennelijk was het kwartje nog niet gevallen want op de een of andere manier is de bestuurder weer in Staphorst gekomen en is weer gaan rijden. Uit voorzorg was het kenteken in de ANPR gezet, die even later in Noord Nederland een alarm gaf toen dit voertuig daar gescand werd.

Agenten zagen het voertuig even later inderdaad rijden. De auto is in beslag genomen, er is proces verbaal opgemaakt voor rijden tijdens een ontzegging. Ook wordt hij weer verdacht van rijden onder invloed van drugs. Als de uitslag van het bloedonderzoek binnen is, kan ook hiervoor proces verbaal worden opgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button