Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken, in gesprek met leerlingen en personeel De Twijn

Zwolle – Een goede stageplek, begeleid werk of een mooie baan is lang niet voor iedereen even bereikbaar. Zeker niet als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt of door ziekte afhankelijk bent van anderen in het dagelijks leven. Leerlingen van de Twijn locatie Hengeveld, hadden vandaag de minister van gehandicaptenzaken Rick Brink op bezoek. Ze vertelden hem waar ze tegen aan liepen tijdens stages en de opstap naar betaald werk.

De minister van gehandicaptenzaken Rick Brink zet zich in voor mensen met een chronische ziekte of een beperking om maximaal mee te kunnen doen in de maatschappij. Naast de gesprekken met de leerlingen van de Twijn over stage, werk en toekomstverwachtingen kreeg de minister een lunch aangeboden verzorgd door leerlingen van De Twijn.

Ook sprak Rick met mensen van het expertiseteam van De Twijn. Dit team adviseert scholen voor regulier onderwijs over het bieden van onderwijs aan leerlingen met een chronische ziekte of een beperking; passend onderwijs. Daar verloopt een aantal zaken niet zoals dat de bedoeling is; steeds meer thuiszitters en steeds meer leerlingen die toch naar speciaal onderwijs gaan.  Verschillende knelpunten passeerden de revue passeren.

Genoeg bagage voor de minister om aan het eind van de dag mee te nemen in een brandbrief voor Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button