KabelkrantNieuws uit ZwolleVoetbal

Restant Berkum-DETO op dinsdag

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond het restant van de in april gestaakte thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand, waarbij de Zwollenaren een uur de tijd hebben om een 0-1 tussenstand om te buigen. Berkum weet zich daarbij gesterkt door de prima overwinning van afgelopen zaterdag tegen het sterke Eemdijk. “Ik hoop dat we tegen DETO dezelfde strijdlust laten zien als tegen Eemdijk,” kijkt Berkum-trainer Arno Hoekstra vooruit. “We moeten een passend antwoord geven op die eerder gestaakte wedstrijd, maar we hebben er vertrouwen in!”

Acht wedstrijden ongeslagen

DETO was na het voortijdig afgebroken duel bij Berkum met 4-2 te sterk voor AZSV en bleef daarmee al acht wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof leek afgelopen zaterdag op weg naar een regelrechte stunt bij koploper Urk, maar daar pakte het diep in blessuretijd toch anders uit. Urk, dat in 11 thuisduels éénmaal gelijk speelde en tien keer won, kwam na een minuut of 10 achter toen Bas Postma hard en hoog de 0-1 binnen schoot. Een minuut later was het alweer 1-1, maar na een half uur bracht Postma de Tukkers opnieuw op voorsprong: 1-2. In de tweede helft voerde Urk de pressie steeds verder op, maar verder dan de 2-2 in de 65 e minuut kwam de thuisclub lange tijd niet. Het leek er tot diep in de extra tijd op dat DETO voor een sensatie kon zorgen maar na zes (!) minuten blessuretijd kwam Urk alsnog op 3-2, waarmee de thuisclub volop in de race bleef voor de titel.

Berkum leed een week geleden een zuur en onnodig verlies met 4-1 bij ONS Sneek. De Zwollenaren raakten daar liefst drie keer paal en lat van het ONS-doel en misten bovendien een penalty. Afgelopen zaterdag deed de ploeg van trainer Arno Hoekstra het een stuk beter door Eemdijk, tot dan nummer drie op de ranglijst, met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. Een door blessures en een schorsing geïmproviseerd Berkum ontsnapte in de openingsminuten enkele keren aan een vroege achterstand, maar kwam na krap een kwartier op voorsprong door Martijn Brakke. Eemdijk zette daarna massaal maar inefficiënt druk. Het hard werkende en volop strijdende Berkum bleef ook na rust goed op de been, waarmee belangrijke punten werden verdiend.

Abrupt einde

In het eerste halfuur van het in april gestaakte duel tegen DETO kwam Berkum heel wat minder goed uit de verf. Nadat Bas Postma namens de bezoekers al dichtbij een doelpunt was werd er bij een DETO-corner niet goed verdedigd en kon Tom Koelman de 0-1 binnen koppen. Berkum kwam toen niet meer toe aan een weerwoord, want na een half uur spelen kwam er een abrupt einde aan de strijd toen clubtopscorer Chris van der Meulen met zwaar letsel per ambulance van het veld moest.

Na de winst van afgelopen weekend tegen Eemdijk is Berkum twee plekken omhoog gekropen naar de 10 e plaats in de Hoofdklasse B. De equipe van trainer Hoekstra wordt echter achtervolgd door een trio met slechts één punt minder, dus de Zwollenaren zijn nog niet uit de zorgen. Het restant van de wedstrijd Berkum-DETO Twenterand, waarin Berkum dus qua spel én stand wat recht heeft te zetten, wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.