Nieuws uit ZwolleSportZwemmen

Regiorecord en medailleregen voor ZV 44

Zwolle – De zwemmers van ZV 44 hebben de afgelopen twee weekenden gezamenlijk maar liefst honderd medailles behaald bij de Overijsselse kampioenschappen lange baan zwemmen. De oogst bestond in totaal uit veertig gouden, 36 zilveren en 24 bronzen medailles.

Absolute hoogtepunt van het kampioenschap was het regiorecord voor 15-jarigen, dat behaald werd door het gemengde junioren estafetteteam bestaande uit Carlein Polinder, Jolijn Liezen, Vince van der Pal en Robin van den Berg. Met hun eindtijd 4.04.90 pakten zij het goud en zwommen het oude regiorecord op de 4 x 100 meter vrije slag met bijna vier seconden uit de boeken. Goud was er ook voor meisjes junioren estafetteteam op de 4 x 100 meter vrije slag én de 4 x 100 meter wisselslag terwijl het dames estafetteteam goed was voor een prachtige tweede plaats op de 4 x 100 meter vrije slag. De jongens junioren sloten de estafettes op de 4 x 100 meter vrije slag en de 4 x 100 meter wisselslag af met respectievelijk zilver en brons.

Ook op de individuele afstanden werd zeker niet onverdienstelijk gezwommen. Bij de dames zwommen Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Puk Lubbers, Carlein Polinder, Veerle Riezebos, Daniëlle Meinema, Roos Arnold en Nora Weerman zich naar het Overijsselse kampioenschap.

Berghuis werd kampioen op de 100 en 400 meter vrije slag én de 50, 100 en 200 meter rugslag. Haar 50 en 200 meter vrije slag waren goed voor het zilver en de 50 meter vlinderslag leverde nog eens een prachtige bronzen medaille op. Lotte Pieterman wist zich vier keer naar de hoogste plaats op het erepodium te zwemmen. Zij pakte goud op de 50 meter vrije slag, de 50 en 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. Ook bemachtigde Pieterman nog eens vier keer zilver en één keer brons. Junioren 2 zwemsters Puk Lubbers, Carlein Polinder en Veerle Riezebos lieten wederom zien tot de top van Overijssel in hun leeftijdscategorie te behoren. Lubbers pakte twee keer goud (50 meter rugslag en 50 meter vrije slag), twee keer zilver en een keer brons.

Polinder wist zich op de100 meter vrije slag, 100 en 200 meter rugslag en 100 meter vlinderslag naar het goud te zwemmen. Daarbij bemachtigde zij drie keer de zliveren en één keer de bronzen plak. Voor Riezebos was er goud op de 200 meter wisselslag en de 50 meter schoolslag. Zij pakte daarnaast nog een zilveren en twee bronzen medailles.

Daniëlle Meinema toonde aan op alle afstanden prima in vorm te zijn. Zij oogstte liefst vier keer goud (100 en 200 meter vlinderslag, 200 meter schoolslag en 200 meter vrije slag), vier keer zilver en één keer brons. Roos Arnold blonk uit op de schoolslag. Op zowel de 50, 100 als de 200 meter schoolslag mocht zij zich de beste uit haar jaargang noemen. Daarnaast pakte zij op de 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag de gouden plak. Haar eindtijd op de 200 meter vrije slag was goed voor het zilver. Weerman werd Overijssels kampioen op de 50 meter schoolslag en won daarbij drie keer zilver en vijf keer brons.

Jolijn Liezen zwom zich naar het zilver op de 50 meter schoolslag en pakte drie keer de bronzen plak terwijl Naomi Polinder zich op de 400 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag het brons toe-eigende. De 50 meter rugslag van Michelle van den Hoofdakker was tevens goed voor een mooie derde plaats in het eindklassement.

Ook de heren kunnen terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Vince van der Pal, Robin van den Berg en Sven Klink bemachtigden op verschillende afstanden de Overijsselse titel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button