Sport

Berkum naar tobbend Hulzense Boys

Zwolle – Koploper Berkum speelt zaterdag uit bij Hulzense Boys, dat vorig jaar via de nacompetitie naar de 1e Klasse D promoveerde maar daar alle moeite heeft om zich staande te houden. De ploeg uit Nijverdal bivakkeert nu op de laatste plek, al is de afstand tot de nacompetitieplaatsen nog steeds te overbruggen.
“We mogen daar natuurlijk geen punten laten liggen, want de concurrentie zit ons op de hielen,” beseft Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli. “Winst is daar dus ook weer superbelangrijk, maar we zijn al een hele tijd heel gedreven bezig en we hebben vertrouwen in eigen kunnen.”

Trainer vervangen
Hulzense Boys, dat dit seizoen nog maar twee keer won en alle andere 17 duels als verliezer afsloot, nam in de winterstop afscheid van trainer Jurgen Kok en stelde Bert-Jan Heins als diens vervanger aan. De resultaten bleven onder de maat, maar vorige week werd toch duidelijk dat Hulzense Boys niet onderschat mag worden. Hoewel er toen met 3-2 werd verloren bij Go-Ahead Kampen had dat heel anders af kunnen lopen. Ondanks het feit dat Hulzense Boys-verdediger Marcel van Gaal noodgedwongen als keeper moest spelen namen de bezoekers de leiding door een dropkick van Hulusi Yilmaz. Na rust kwam de thuisclub langszij via een penalty en vlak voor tijd scoorde Go-Ahead de 2-1. Daarmee was Hulzense Boys echter nog niet geslagen, want even later zorgde Peter Stiekema voor 2-2 en leken de Boys, ondanks alle personele tegenslag, een verdiend punt te gaan pakken. Direct daarna ging Go-Ahead echter, na een ongelukkig handsgeval, via een tweede penalty tóch met de winst strijken. Die volgens velen ‘gestolen overwinning’ drukte Hulzense Boys bovendien op de laatste plaats omdat concurrent De Esch wél drie punten pakte….
Winst tegen ‘Angstgegner’

Berkum won in oktober op eigen terrein relatief simpel met 4-1 van Hulzense Boys en sleepte daarmee toen de eerste periodetitel in 1D in de wacht. De thuisclub gaf vanaf de aftrap de toon aan en leidde bij rust al met 2-0, maar deelde pas laat in de tweede helft de genadeklap uit. Afgelopen week had Berkum heel wat meer moeite met DETO, een ‘Angstgegner’ waar de Zwollenaren in eigen huis al jarenlang steeds een pak rammel van hadden gekregen. Berkum nam nu direct na de aftrap de leiding door een doelpunt van Mehran Ali Pour Asli, doch verzuimde daarna een hele serie kansen te verzilveren. Dat brak hen bijna op toen DETO in de tweede helft op gelijke hoogte kwam, maar vlak voor het slot tekende Chris van der Meulen voor de tweede Zwolse treffer en zo bleef Berkum met een 2-1 overwinning koploper in 1D.

De voorsprong op de concurrentie blijft echter flinterdun. Berkum zal dus ook tegen de hekkensluiter flink aan de bak moeten en de Zwollenaren weten bovendien dat de thuisclub voor zijn laatste kansen vecht. De wedstrijd Hulzense Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo, die op Sportpark Smidserve aan de G.H. Kappertstraat 45 in Nijverdal om 14.30 uur af laat trappen.