112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ree verdrinkt voor ogen redders

Zwolle – De dierenambulance en brandweer zijn dinsdagochtend uitgerukt voor een ree te water. Een reebok was rond de klok van elf uur bij de Gasthuisdijk in het Zwolle-IJsselkanaal gevallen.

De ree liep op een omheind bedrijfsterrein. Het dier raakte te water toen medewerkers van het bedrijf het dier weer probeerden vrij te laten. De gealarmeerde chauffeur van de dierenambulance heeft de brandweer om assistentie gevraagd omdat hij de zwemmende ree niet vanaf de hoge kademuur kon bereiken.

Vervolgens zette het bange dier koers naar de overkant van het kanaal. De familie Pluim, wonende aan de Hasselterdijk, zag opeens de omgereden dierenambulance achter hun woning langs het kanaal rijden. Meneer Pluim aarzelde geen moment en ging zelf het koude water in om de ree te redden. Zijn vrouw en de chauffeur van de dierenambulance stonden hem bij vanaf de wal.

De dappere reddingspoging mocht niet meer baten. Het uitgeputte dier blies zijn laatste adem uit voor de ogen van zijn drie redders. De brandweer kon worden afgebeld. Staatsbosbeheer heeft het kadaver opgehaald.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button