MärktProatNieuws uit ZwolleVoorpagina

RADIO Märktproat #3- ‘Wat zou u doen als u een basisinkomen zou hebben?’

Presentatie: Martin van der Hooft

Zwolle – Aflevering 3 – Basisinkomen

Driehonderd mensen in de bijstand krijgen de komende drie jaar geen ‘bemoeienis’ van de gemeente om een baan te vinden of een andere zinvolle dagbesteding. En dat met behoud van de uitkering. De gemeente wil testen of deze ‘experiment’ groep sneller betaald werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk gaat doen dan een tweede groep die juist wel intensief door de gemeente wordt begeleid.

Het lijkt een beetje op het veelbesproken basisinkomen. RTV Focus was wel benieuwd hoe het Zwolse publiek daar over denkt. Radiomaker Martin klampte daarom jong en oud aan op de Zwolse markt met de vraag: “Wat zou u doen als u een basisinkomen zou hebben. Zou u iets anders gaan doen?”

Iedere week staat Radio Focus op de markt. Radiomaker Martin van der Hooft struint de markt af voor een gezellig praatje of een serieus gesprek. Actualiteiten, gezelligheid en bijzondere verhalen van de marktbezoekers en de marktkoopmannen komen voorbij in Marktproat. Presentatie: Martin van der Hooft & Verslaggever van de dag!

Märktproat is iedere dag te horen om kwart over negen ’s ochtends in het radioprogramma Gouwe Ouwe op Radio Focus. De gehele aflevering is hierboven online te beluisteren als audiofragment.

 

Aan ruim 900 Zwollenaren met een bijstandsuitkering werd door de gemeente Zwolle deze week gevraagd mee te doen aan het onderzoek naar het effect van meer eigen regie in het vinden van een baan of dagbesteding. Zij hebben een brief gekregen met uitleg over het onderzoek en het verzoek om zich aan te melden. Voor een representatief resultaat streeft de gemeente naar 300 deelnemers. Wethouder Eefke Meijerink: “Het doel van het onderzoek is om te kijken of je mensen beter helpt om te komen tot werk of een waardevolle daginvulling met ruimte en vertrouwen, dan met begeleiding en controle. In het onderzoek geven we een deel van de deelnemers ruimte om zelf te bedenken wat ze willen doen en hoe ze dat kunnen realiseren. In Zwolle kiezen we hiermee voor een eigen vorm van onderzoek naar sociale bijstand en elementen van het basisinkomen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button