Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Punt voor PEC Zwolle in Waalwijk

Zwolle – PEC Zwolle is ook na de vierde wedstrijd van 2020 nog zonder nederlaag. Op bezoek bij RKC in Waalwijk hoefde de hechte defensie voor de derde wedstrijd op rij geen tegentreffer te incasseren, maar zelf werd er ook niet gescoord.

Hachelijk begin

De wedstrijd in Waalwijk was goed en wel begonnen, of de bal belandde al op het Zwolse aluminium. Emil Hansson kon het doel van Michael Zetterer onder handen nemen, omdat Bram van Polen uitgleed. Gelukkig voor alle zeshonderd meegereisde Zwolse fans ging de bal tegen de kruising en weer terug het veld in. Ook Zwolle liet zich in de openingsfase een aantal keren voor het vijandelijke doel zien. Voorzetten van Gustavo Hamer vonden net niet het juiste hoofd. Het belangrijkste Zwolse wapenfeit was halverwege de eerste helft. Yuta Nakayama gaf een heerlijke bal op Lennart Thy, maar de Duitse aanvaller kon er niet bij.

Spaarzame kansen

Ook in de tweede helft stond het defensief prima bij PEC Zwolle. Er kwam maar bij vlagen een RKC’er in het vijandelijke doelgebied en altijd was er wel een Zwolse verdediger die hem het schieten onschadelijk kon maken. Thy kreeg na een klein uur spelen een aardige kans na goed voorbereidend werk van Mike van Duinen. Zijn poging hobbelde echter voorlangs het doel. Ook Van Duinen kreeg met een schot in de korte hoek een mogelijkheid, evenals Pelle Clement na goed afjagen van Hamer, maar keeper Etienne Vaessen kon vrij eenvoudig pareeren. Naarmate de tijd verstreek ging RKC Waalwijk meer en meer op jacht naar een doelpunt. Zeker in de absolute slotfase werd Zwolle ver vastgepind op eigen helft. De Brabanders slaagden er echter niet in om Michael Zetterer echt aan het werk te zetten, zodat het duel in 0-0 eindigde.

Volgende week zondag wacht voor PEC Zwolle een thuisduel tegen Feyenoord. In het MAC3PARK stadion is de aftrap om 16.45 uur.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle 0-0

Toeschouwers: 5257

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaarten: Gaari, Hansson, Reijnders (RKC Waalwijk), Strieder, Lam en Hamer (PEC Zwolle)

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Mulder, Delcroix, Quasten, Leemens, Van der Venne (71. Tahiri), Reijnders, Maatsen (68. Elbers), Bilate (87. Vente) en Hansson

PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Van Polen, Kersten, Lam, Paal, Strieder, Nakayama, Clement, Thy (76. Ghoochannejhad) en Van Duinen (68. Van Crooij)

Gerelateerde artikelen

Back to top button